avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces suspendat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces suspendat

buna ziua,
am si eu o intrebarare, va rog.
Fratele meu a fost in proces de divort timp de 4 luni (4 infatisari), la toate s-a prezentat doar el, sotia nedorind sa divorteze, iar la ultimul nu a fost nimeni si s-a suspendat.
Au trecut 2 luni si sotia lui acum este de acord.
Cum se procedeaza? se deschide un nou dosar, sau se poate continua cel vechi, mergand amandoi sa-l redeschida ?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:34, 15 Decembrie 2008
in cazul fratelui d-voastra instanta isi poate continua procesul,printr-o cerere formulata de reclamant pentru deachiderea procesului. In aceasta situatie, reclamantul va trebui sa plateasca si 50% din taxa pe care a platit-o pentru cererea a carei judecata s-a suspendat , la care se adauga si timbrul judiciar, instanta va fixa un termen si va cita partile.
Reclamantul trebuie sa depuna la registratura instantei - Judecatorie - o cerere de repunere pe rol a dosarului civil nr. ..... ce a fost suspendat. La cerere va atasa o taxa de timbru de 19,5 lei si timbru judiciar de 0,15 lei. Instanta va cita partile, iar daca ambele parti sunt de acord cu desfacerea casatoriei, si sunt intrunite conditiile legale pentru pronuntarea unui divort consensual, se vor prezenta la termenul stabilit de instanta ambele parti care-si vor exprima personal consimtamantul la desfacerea casatoriei, iar instanta va pronunta o hotarare irevocabila fara a fi necesara administrarea de probe. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactare hotarare instanta doru anghel doru anghel am avut proces de divort. azi a venit hotararea am vazut hotararea pe scurt mai devreme pe site-ul judecatoriei. si le-am scris ca e o greseala Anume ca ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! as dori sa stiu daca este posibil sa fac copii dupa dosarul civil de divort si partaj si in ce conditii. (vezi toată discuția)
Cerere redeschidere divort Raluca Raluca Buna ziua! In iunie am avut prima infatisare a divortului deschis de mine (divort prin acord, cu minori) dar lipsind amandoi (copilul era bolnav) am fost ... (vezi toată discuția)