avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

buna ziua! as dori sa stiu daca este posibil sa fac copii dupa dosarul civil de divort si partaj si in ce conditii.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:36, 10 Decembrie 2009
Daca sunteti parte in dosar, puteti solicita eliberarea de copii printr-o cerere depusa la grefa judecatoriei la care indicati nr. dosar si atasati chitanta de plata a unei taxe de timbru de 1 leu pentru fiecare pagina si timbre judiciare in cuantum de 0,15 lei.
In procesul divort , chiar daca in cererea introductiva de instanta nu e prevazut un capat de cerere privind incredintarea copiilor minori , instanta se va pronunta in mod obligatoriu si cu privire la incredintare.
Aceeasi este situatia cu privire la pensia de intretinere.


Partajul , insa , beneficieaza de imprescriptibilitate , in sens material , actiunea putand fi exercitata oricand.Daca este cuprinsa in cererea de chemare , ca si capat accesoriu , aceasta poate fi disjunsa de cererea principala , cata vreme ingreuneaza desfacerea casatoriei.
doamna av. stoica ioana, user-ul a intrebat in ce conditii poate face copii de pe dosar :vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asteptarea sentintei de divort...pana cand? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna seara...se pare ca revin constant cu probleme juridice pe acest forum. Problema ma interesez pentru fratele meu care de curand a divortat. Divortul s-a ... (vezi toată discuția)
Copii certificate sau copii legalizate? DanyD DanyD Daca doresc niste copii dupa niste inscrisuri aflate intr-un dosar in care am fost parte, pentru a le folosi in alt dosar civil, pot obtine de la grefa ... (vezi toată discuția)
Partaj ii crezzulina crezzulina Buna ziua! Doresc sa stiu cum poate evoula un Partaj daca sotul munceste in strainatate ; mentionez ca divortul se va pronunta in curand iar eu voi deschide ... (vezi toată discuția)