avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... SRL romanesc si delegare in UE pe perioade care ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

SRL romanesc si delegare in UE pe perioade care depasesc 183 zile

Buna ziua,

Doresc sa infintez un SRL in Romania la care eu sa fiu angajat.
Ca si consultant software imi caut singur contractele in UE si trebuie sa existe o posibilitate pentru firma din UE sa ma plateasca legal.

Din ce am citit se pare ca delegarea(nu detasarea pentru ca eu sunt platit printr-un recruter din UE. Nu am access direct la beneficiar ca asa merg treburile in afara) ar fi solutia ideala.

Practic ca si angajat sunt delegat pe intervale de 60 de zile cu acordul meu in UE pentru prestari servicii (consultatie software).

Deci legislatia din Romania ar fi acoperita. Aditionale la contract si specificate toate aspectele delegarii ,......

Dar in cazul in care stau mai mult de 183 de zile (limita tratatului de dubla impunere) ce se intampla cu mine ca si angajat?
Incep sa fiu taxat in tara unde prestez serviciile?
Daca da in ce masura si care venituri imi sunt afectate?

Stiu deja firme (unde am lucrat) care fac lucrul acesta: delegare pe 2 ani in UE cu diurna. Dar nu stiu daca nu pare evaziune deja pentru ca nu am completat acte aditionale in tara respectiva dupa 183 de zile.

ATENTIE: PFAul romanesc nu poate fi folosit pentru delegare si nu se accepta in tari din UE mai mult de 6 luni!!!

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Delegarea personalului roman in tari membre ue teo_mar teo_mar Buna ziua, Am si eu o intrebare in ceea ce priveste delegarea personalului angajat intr-o tara membra UE. La aceasta data, mai pot DELEGA personal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o societate comerciala care are contracte de transport ... awe awe Buna ziua! O societate comerciala care are contracte de transport marfa cu firme din UE (se realizeaza venituri numai din UE) , soferii sunt trimisi in ... (vezi toată discuția)
Detasare angajat roman la o firma din ue cu care angajatorul din romania nu are o relatie contractuala directa roxanaandras roxanaandras Buna ziua! As dori sa stiu cum trateaza autoritatile urmatoarea speta: un angajator roman incheie un contract de dezvoltare software cu o companie dintr-un ... (vezi toată discuția)