avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea personalului roman in tari membre UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea personalului roman in tari membre UE

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in ceea ce priveste delegarea personalului angajat intr-o tara membra UE.
La aceasta data, mai pot DELEGA personal roman pentru o perioada de 60 de zile, intr-o tara membra UE, urmare a unui contract de prestari servicii pe care il avem cu o firma straina? Intreb acest lucru, deoarece conform noilor modificari legislative aparute, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 344/2006 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale, eu inteleg ca doar in cazul personalului angajatorilor stabiliţi pe teritoriul României, care efectuează operaţiuni de transport internaţional, se poate aplica notiunea de delegare , pentru restul activitatilor ACUM trebuie facuta detasarea personalului. Am inteles bine sau se pastreaza ca si pana nu de mult atat notiunea de delegare cat si cea de detasare, fiecare cu specificul ei, iar aceasta noua ordonanta doar aduce modificari si completari notiunii de detasare? Pe mine ma intereseaza delegarea personalului si nu detasarea acestuia.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: teo_mar , utilizator 20:20, 11 Septembrie 2015
Se aplica ca si pana acum delegarea , intrucat textul de lege nu face nicio referire privind interdictia delegarii la alti angajatori.
Asa vad si eu aceasta problema insa, in urma unei discutii cu cei de la ITM , unde am fost sa intreb vis-a-vis de aceste noi reglementari, mi s-a spus ca intrucat muncitorii sunt delegati urmare a unui contract de prestari servicii, delegarea este asiminalata notiunii de detasare urmare a activitatii de prestari servicii transfrontaliere. Si pe langa OUG 28/2015, se ia in calcul si directiva 96/71/ CE 1996. Deci ....nu mai inteleg nimic. Cu toate ca in codul muncii, delegarea si detasare sunt definite prin articole diferite iar OUG 28/2015 face referire doar la detasare, ei sustin ca este vorba de prestari servicii transfrontalier in cazul delegarii personalului in orice alta tara. Stau si ma gandesc ca in aceste conditii, ar trebui eliminate notiunile de diurne externe, nu? Ce sens mai au, daca nu ii mai poti acorda omului diurna pentru o delegatie in strainatate?#-o
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare angajat roman la o firma din ue cu care angajatorul din romania nu are o relatie contractuala directa roxanaandras roxanaandras Buna ziua! As dori sa stiu cum trateaza autoritatile urmatoarea speta: un angajator roman incheie un contract de dezvoltare software cu o companie dintr-un ... (vezi toată discuția)
Agentiile de munca temporara pot acorda diurna , indemnizatie detasare? CraciunVasile CraciunVasile Vă rog să-mi spuneți dacă un muncitor angajat de o agenție de muncă temporară și detașat într-o țară din Uniunea europeană are dreptul să ... (vezi toată discuția)
Delegare sau detașare transnaționale ? zxz19 zxz19 Buna seara Dacă un angajat e trimis in delegație ( conf CM) pt o săptămana intr-un stat al UE, pt aceata perioada se ca respecta salariul minim al acelui ... (vezi toată discuția)