avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare angajat roman la o firma din UE cu care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare angajat roman la o firma din UE cu care angajatorul din Romania nu are o relatie contractuala directa

Buna ziua!

As dori sa stiu cum trateaza autoritatile urmatoarea speta: un angajator roman incheie un contract de dezvoltare software cu o companie dintr-un stat non UE care la randul sau incheie un contract de licenta software cu o firma din spatiul UE. Ca acest soft (dezvoltat de firma din Romania) sa fie instalat la clientul firmei non UE care are sediul in Germania, firma din statul non ue doreste ca firma din Romania sa delege/detaseze un angajat din Romania in Germania sa efectueze instalarea.

Avand in vedere ca nu exista un contract de prestari servicii incheiat intre firma din Romania si firma din Germania si nicio contraprestatie a firmei din Germania direct catre firma din Romania, aplicam Directiva 96/71/CE si OUG 28/2015 sau aplicam institutia delegarii din Codul Muncii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 10:34, 27 Octombrie 2015
Firma din Romania poate sa delege un angajat din Romania in Germania sa efectueze acea instalare a softului respectiv.
Buna ziua,
Pentru orice prestare de servicii efectuata in spatiul UE se aplica Lg 344/2006 cu modif ulterioare (OUG 28/2015).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea personalului roman in tari membre ue teo_mar teo_mar Buna ziua, Am si eu o intrebare in ceea ce priveste delegarea personalului angajat intr-o tara membra UE. La aceasta data, mai pot DELEGA personal ... (vezi toată discuția)
Srl romanesc si delegare in ue pe perioade care depasesc 183 zile mihai_neagu mihai_neagu Buna ziua, Doresc sa infintez un SRL in Romania la care eu sa fiu angajat. Ca si consultant software imi caut singur contractele in UE si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Delegare sau detașare transnaționale ? zxz19 zxz19 Buna seara Dacă un angajat e trimis in delegație ( conf CM) pt o săptămana intr-un stat al UE, pt aceata perioada se ca respecta salariul minim al acelui ... (vezi toată discuția)