avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... factura neachitata in anul urmator - unde se ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

factura neachitata in anul urmator - unde se evidentiaza?

Buna ziua,
daca am o factura achitata partial in 2011 si cu restul achitat in 2012, cum trebuie sa procedez in privinta RJIP?
Ce inseamna "de reportat " in RJIP?
Deductibilitatea cotizatiei la Colegiul medicilor este 2 % din baza de calcul - vorbim despre venitul net estimat pt anul respectiv, nu?
In RJIP, sumele se cumuleaza anual sau lunar?
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 10:51, 19 Mai 2012
impozitul se lateste anual.
1. ce s-a incasat in 2011 se trece in RJIP 2011, iar ce s-a incasat in 2012 se trece in RJIP 2012, chiar daca sunt sume ce deriva din aceeasi factura.
2."de reportat", se poate traduce intr-o forma mai putin academica, cu expresia: "a trece pe pagina urmatoare". La intrebarea ce sa trecem? raspunsul in cazul dvs, este suma rezultata din insumarea datelor de pe o coloana/ coloane, apartinand unei pagini, pe pagina urmatoare in pozitie similara. Aceasta pozitie este indicata cu aceeasi formula in rubrica dedicata numita "report".Procedeul ar menirea de asigura o " continuitate" si a simplifica calculul care in final este o suma de la 01 ian la 31 dec. Rezulta asadar niste sume intermediare sau total de pagina ce va ajuta si la verificarea calculelor si care arata ca operatiunea de insumare este cea cuprinsa intre data de inceput (01 ian sa zicem si data finala )
Daca pe pag.1 aveti un total de 1000 lei sa zicem, aceasta o treceti pe pag 1 la rubrica de reportat, apoi pe pag urmatoare la rubrica report, si veti continua insumarea incepand cu 1000, iar daca pag 2 da un total de1500 sa zicem, la finalul pag 2 in rubrica de reportat va trebui sa inscrieti valoarea de 2500........s.a.m.d. Sper ca m-am facut explicit
3. din cate stiu eu contributia la Colegiul medicilor este o contributie profesionala obligatorie la o Asociatie profesionala, situatie in care este deductibila integral (art 43/ OMFP 1040/2004)
4. In RJIP sumele se insumeaza pentru a obtine finalul anual ( nu lunar). Acesta la randul sau nu se mai reporteaza pe anul urmator, unde se incepe din nou de la zero.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
mayer, utilizator
cf art 48 alin 5 lit m

(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
m) cotizaţii plătite la asociaţiile profesionale în limita a 2% din baza de calcul determinată conform alin. (6);


atentie insa, baza de impozitare se calculeaza conform art 48 alin 6 codul fiscal, si nu este venitul estimat

(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate taxi fionut fionut Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu regitrele incasari si plati si inventar sant in sistem real si inca nu am completat pt anul 2011 ... (vezi toată discuția)
Venit de reportat!!! irina_iris_19 irina_iris_19 la o intreprindere individuala sistem real am incheiat registru de casa pe 2011 cu anumite incasari si plati...cand incep anul 2012 la rubrica de reportat trec ... (vezi toată discuția)
Bilant pfa sistem real 2011.ce este deductibil si cat %? parfi63 parfi63 Nu am platit la sanatate de la infiintare.Daca platesc acum (ian 2012) pot deduce contributia datorata(fara penalitatile lor) din venitul realizat in ... (vezi toată discuția)