avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venit de reportat!!!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venit de reportat!!!

la o intreprindere individuala sistem real am incheiat registru de casa pe 2011 cu anumite incasari si plati...cand incep anul 2012 la rubrica de reportat trec valoare 0?
si in 2011 am platit impozit pe venit mai mult decat am realizat .in anul 2012 dupa ce vor face cei de la finante calculul imi vor da inapoi o suma pe care eu o inregistrez ca si incasare?in principiu asa ar trebui....va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters199263 , utilizator 14:09, 28 Mai 2012
va referiti de fapt la registrul jurnal de incasari si plati(RJIP),regula fiind ca pentru diferenta intre venituri(incasari) si cheltuielile aferente realizarii veniturilor(plati),aferente anului fiscal,sa platiti un impozit;cheltuiala cu impozitul pe venit nu e cheltuiala deductibila;diferenta pe care ati platito in plus,cei de la finante trebuie sa o restituie;o prindeti la incasari ,doar ca in decl 200 pt 2012 nu tineti cont de ea la rubrica ,,venituri''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli pfa atunci cand nu s-au realizat venituri Dragu Sorin Dragu Sorin Am un PFA care realizeaza venituri ocazional de cel mult 1/an. Anul acesta sunt pus in situatia de a fi cheltuit pentru onorarea unui contract ce imi va fi ... (vezi toată discuția)