Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Am incheiat la notariat cu o persoana "X" un antecontract pentru cumpararea unui apartament prin programul "Prima Casa", la incheierea antecontractului, vanzatorul prezentat un extras de carte funciara din 2010, de cand a fost facuta intabularea apartamentului si a declarat ca acesta nu este ipotecat si este liber de sarcini. La cererea bancii la care am depus dosarul, am cerut vanzatorului un extras de carte funciara care sa nu fie mai vechi de 12 zile. Si acum stupoare... am constatat din extrasul de carte funciara ca apartamentul pe care vroiam sa-l cumparam nu este liber de sarcini, avand inscrisa la punctul 2 din extras poprirea pe salariul persoanei"X" pentru 2 credite neachitate. Am fost la executorii judecatoresti care au facut aceste inscrieri sa intrebam daca se poate vinde acest apartament si in ce conditii. Raspunsul a fost ca sub nici o forma apartamentul nu poate fi vandut in conditiile date. De asemenea am discutat si cu proprietarul acest aspect si el sustine ca nu a stiut ca are inscrisa poprirea in cartea funciara. Este posibil asa ceva? Mentionez ca antecontractul a fost inscris de notar in cartea funciara.
Va rog sa ma sfatuiti ce cale trebuie sa aleg pentru a-mi recupera avansul achitat vanzatorului, acesta cheltuind banii pe care i-am dat la avans si nemaiavand de unde sa-i returneze. Multumesc.
Avand in vedere ca, creanta dvs. este certa, lichida si exigibila, adresati-va instantei. Dupa aceea va adresati executorului judecatoresc in vederea punerii in executare a hotararii.