avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu contra intereselor persoanei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu contra intereselor persoanei

Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legale cu privire la urmatoarea actiune ce vreau sa o deschid impotriva sefilor ierarhici de la actualul loc de munca

Sunt sofer profesionist pe tir lucrand pe comunitate,am plecat de la firma pe 22.11.2011 ptr a prelua masina...am lucrat mai mult decat era nevoie,insa in data de 16.04.2011 in timp ce descarcam marfa din semiremorca la o miscare mi s-a deplasat coloana ramanand intepenit...nu m-am putut misca din loc pana a venit salvarea si m-a luat pe targa respectiv ambulanta pana la spital...unde mi s-a pus perfuzie si dupa cateva ore in care mi-am revenit cat de cat sa ma pot deplasa am facut externarea si am plecat la masina (nu aveam nici asigurare medicala).

a 2-a zi am anuntat seful de coloana ca doresc a fi schimbat ptr a ajunge acasa ptr a nu mi se inrautati cumva situatia...si sa urmez zi un tratament de recuperare..pana la urma a venit un coleg sa ma schimbe..insa din cauza unor probleme tehnice la masina nu a vrut sa preia masina in acele conditii si avea dreptate..deci am ramas tot eu ptr a merge cu masina in service ptr a rezolva acea problema...in fine nu am ajuns in service decat dupa ce am anuntat ca nu mai pot pleca in cursa in conditii de siguranta,si nu mai plec pana nu ma baga in service...in fine pe 2 mai intru in service dupa care solicit iar ptr a fi adus in tara refuzand sa plec in cursa pana nu se va intampla acest lucru...in data de 4 mai nemaiprimind nici un raspuns alimentez si plec spre tara cu camionul gol..insa imediat ma suna directorul firmei ce nu putuse sa raspuna mai devreme..ii expplic situatia,imi spune ca am dreptate,ca ma intelege dar ca nu poate schimba masina imediat...sa mai stau o cursa pana pe 9...managerul de transport spunandu-mi sa stau pana in jur de 27 mai eu spunandu-i ca nu voi sta oricum din cauza problemei medicale dar si ptr ca masinii ii expira ITP pe 16 mai..imi spune ca nu e treaba mea..ca plateste firma amenda..

In fine pe 7 plec iar in cursa cu convingerea ca in acea saptamana voi fi adus acasa...insa pe drum din discutiile avute cu dispecer -sef de coloana aflu ca voi fi adus acasa in jur de 15...nu se stie sigur...considerand ca am fost mintit inca o data am anuntat ca sunt in fata la firma la care trebuia sa descarc insa nu o voi face pana nu voi fi schimbat si adus acasa....in fine pana la urma descarc si imi da cursa spre romania...unde dupa ce ajung la garaj in timp ce predam masina imi pun in carca diverse imputari..din care una de 100 euro reprezentand franciza la asigurare ptr reparatiile la cutia de depozitare paleti a semiremorcii ce o lovisem eu..insa conform declaratiei..o caprioara a tranversat..am intrat in balans si am intrat intr-un capat de pod lovind lada...deci ptr ce sa platesc eu acea franciza? oricum stiu ca nu e legal acest lucru..nu am vrut sa semnez acea declaratie de imputare...si acum cand sa-mi ridic banii am constatat ca sunt mult mai putini decat aveam de ridicat..mai putin de jumatate...managerul de transport spunandu-mi ca imi va bloca banii daca nu voi da declaratia..

eu cand am refuzat sa fac acea descarcare i-am anuntat ca ma voi duce la carabinieri si voi face denunt ptr retinerea persoanei impotriva vointei sale...ptr ca practic nu puteam parasi camionul fara sa suport o actiune a lor impotriva mea si nici ei nu m-au adus acasa cand am solicitat acest lucru...ceea ce am si facut,m-am prezentat la carabinieri insa nu m-am putut intelege cu ei si am vrut sa ma duc la consulat..insa pana la urma m-am razgandit..

ideea este ca ptr lucrurile mentionate mai sus vreau sa deschid actiune in instanta aici...sa ma duc sa iau de la medicul de familie fisa medicala din care rezulta ca eu am probleme mai vechi la coloana si ca din momentul accidentului aveam nevoie de ingrijire medicala ce nu s-a putut efectua datorita faptului ca nu m-au adus acasa cand am solicitat acest lucru..(mentionez ca am si acasa actele prin care spitalul mi-a trimis acasa factura de plata a serviciilor oferite in ziua aceea..nu este suma mare..10 euro pe care nu am vrut s-o bag nici macar la decont..dar acum regret enorm ) .. as vrea sa nu fie o actiune generala impotriva firmei ci sa mentionez in mod clar toate persoanele din conducere la care am solicitat de nenumarate ori sa fiu adus acasa..sef coloana-manager transport-director..practic i-am luat pe toti la rand..

acum ma gandesc ca intra la raspundere penala...da ce sa mentionez in cererea de chemare in judecata? pe langa abuz in serviciu se poate mentiona si retinerea persoanei impotriva vointei sale dat fiind ca nu puteam parasi masina practic fara acordul lor si era responsabilitatea lor sa ma aduca in tara?ar mai fi si altceva ce as putea mentiona?

Alte discuții în legătură

Probleme loc de munca transport persoane international lucian75 lucian75 Salut.Sunt angajatul unei firme de transport persoane international si in ciuda conditiilor nu tocmai bune am rezistat 2 ani insa nu am mai putut suporta ... (vezi toată discuția)
Factura combustibil: cu sau fara receptie? andrei44 andrei44 Am urmatoarea situatie: camioanele firmei se alimenteaza cu motorina de la statie de mai multe ori pe luna, dup caz. La sfarsitul lunii, firma respectiva emite ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem șoferi profesioniști. am avut o problema ... Elenalexa Elenalexa Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema cu camionul, în sensul ca nu prea am mai avut baterii și am rămas fără încălzirea webasto. ... (vezi toată discuția)