avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema ...

Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema cu camionul, în sensul ca nu prea am mai avut baterii și am rămas fără încălzirea webasto. Ne-am îmbolnăvit pentru ca ne-am trezit constant în frig. Le-am transmis celor de acasă de nenumărate ori aceasta problema, si au spus da da, fără sa facă nimic. La ultimul mesaj, chiar șeful a sunat sa ne înjure și sa ne ameninte, iar din cauza asta am decis sa venim acasă cu camionul, pentru a putea fi reparat, și noi sa ne însănătoși. Ajunși acasă, șeful a spus ca noi trebuie sa plătim taxele de drum și combustibilul consumat pana acasă. Este legal asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
Elenalexa, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:34, 26 Noiembrie 2022
Ar fi trebuit finalizata cursa . La plecare starea tehnica trebuia verificata.
Nu aveam nici o cursa în desfășurare. Am stat pe loc 1 saptamana în UK, timp în care am tot amintit care sunt problemele. Au spus ca se repara în Belgia. Am mers, după 1 săptămâna în Belgia, și surpriza, am făcut 2 curse, fără remedierea problemelor. Am stat pe comunitate 4,5 luni. Continuu. Când am plecat, fiind iulie, camionul nu avea probleme cu bateriile. Iar încălzirea functiona
Atat timp cat v-ati putut deplasa dintr-o tara in alta si masina functiona, conditiile de transport vi le-ati asumat.Depinde si ce contract aveti cu angajatorul si ce ati semnat. Puteti solicita eventual plata unor despagubiri daca pe timpul deplasarii ati suportat din banii proprii eventuale reparatii
Ok, înțeleg. Dar de ce pauzele de odihna trebuie sa le efectuam în frig, și sa ne îmbolnăvim, pentru ca el amână o reparație de acest gen. Atâta timp cât e vorba de curse, e ok, cât timp e vorba de sănătatea și integritatea șoferului, nu ii pasa nimănui.
Trebuia sa va prezentati la un medic pentru stabilirea unui diagnostic plus tratament si eventual obtinere concediu medical/ recomandare medicala pentru CM (daca nu erati in tara).
Pentru lipsa sistemului de incalzire care poate duce la imbolnaviri si implicit la concedii medicale puteti sesiza ITM si DJSP din judetul unde este inregistrata firma, in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Se va face o ancheta si firma poate primi amenda contraventionala in baza Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 6 (1) Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă.
-art. 7 (1) În cadrul responsabilităţilor sale, angajatorul are obligaţia să ia măsurile necesare pentru:
a) asigurarea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor;
b) prevenirea riscurilor profesionale;

Alte discuții în legătură

Accident de camioane in polonia ruscrina77 ruscrina77 buna ziua , sotul meu e sofer pe camion si a avut un accident dar nu el a fost vinovat , el era oprit la semafor si unu alt camion l-a lovit din spate având ... (vezi toată discuția)
Conditiile de munca si imbolnavirea in timpul programului misterjohnn misterjohnn Buna ziua, Lucrez intr-un centru comercial si locul in care muncesc este mereu curent si foarte frig. Am cerut de atatea ori sa se rezolve acest aspect si ... (vezi toată discuția)
Accident fara contract de munca. Transport06 Transport06 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: am avut angajat in strainatate un Sofer roman, cu Contract de munca, totul legal, a avut o perioada cand, tot pleca, ... (vezi toată discuția)