avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema ...

Bună ziua! Suntem șoferi profesioniști. Am avut o problema cu camionul, în sensul ca nu prea am mai avut baterii și am rămas fără încălzirea webasto. Ne-am îmbolnăvit pentru ca ne-am trezit constant în frig. Le-am transmis celor de acasă de nenumărate ori aceasta problema, si au spus da da, fără sa facă nimic. La ultimul mesaj, chiar șeful a sunat sa ne înjure și sa ne ameninte, iar din cauza asta am decis sa venim acasă cu camionul, pentru a putea fi reparat, și noi sa ne însănătoși. Ajunși acasă, șeful a spus ca noi trebuie sa plătim taxele de drum și combustibilul consumat pana acasă. Este legal asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
Elenalexa, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:34, 26 Noiembrie 2022
In felul asta sigur va ramane si fara serviciu
Daca vor fi concediati, pot deschide actiune in instanta impotriva firmei si legea este de partea lor.
Si cat va dura procesul, vor manca seminte si vor sta in copac. Desfiintarea posturilor se poate face si prin reorganizarea firmei...Nu le asigura nimeni reincadrarea. In plus sunt destule chichite incat sa nu se ajunga in final concret la despagubire..
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Angajatorii nu isi vor respecta angajatii daca acestia atunci cand sunt prejudiciati nu sesizeaza institutiile statului si/ sau instantele de judecata.
In urma procesului, lucratorii concediati pot incasa daune materiale si/ sau daune morale consistente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de camioane in polonia ruscrina77 ruscrina77 buna ziua , sotul meu e sofer pe camion si a avut un accident dar nu el a fost vinovat , el era oprit la semafor si unu alt camion l-a lovit din spate având ... (vezi toată discuția)
Conditiile de munca si imbolnavirea in timpul programului misterjohnn misterjohnn Buna ziua, Lucrez intr-un centru comercial si locul in care muncesc este mereu curent si foarte frig. Am cerut de atatea ori sa se rezolve acest aspect si ... (vezi toată discuția)
Accident fara contract de munca. Transport06 Transport06 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: am avut angajat in strainatate un Sofer roman, cu Contract de munca, totul legal, a avut o perioada cand, tot pleca, ... (vezi toată discuția)