avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Barou 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Barou 2012

Buna , stie cineva pe ce data va fi anul acesta examenul de admitere in Barou si cum se va desfasura?Eu din cate stiu va fi pe data de 8 octombrie dar nu sunt sigura.
Intr-un an doar o singura data este examen de admitere?
Cel mai recent răspuns: iby_iby , utilizator 21:15, 26 Septembrie 2012
Daca ne raportam la experienta anilor trecuti, se da examen doar o singura data in toamna.
iby_iby a scris:

Buna , stie cineva pe ce data va fi anul acesta examenul de admitere in Barou si cum se va desfasura?Eu din cate stiu va fi pe data de 8 octombrie dar nu sunt sigura.
Intr-un an doar o singura data este examen de admitere?

Asa este. Examenul de admitere in barou,sesiunea 2012 va incepe pe data de 8 octombrie.
Despre desfasurare/modalitatea de examinare,gasiti informatii aici:
[ link extern ]
Multumesc pentru lamuriri!
Cei care mergeti la examenul de admitere in Barou ca avocat stagiar din ce carti invatati?dupa ce autori?
Oare cand aflam tematica exacta?
iby_iby a scris:

Cei care mergeti la examenul de admitere in Barou ca avocat stagiar din ce carti invatati?dupa ce autori?
Oare cand aflam tematica exacta?

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele
2. Curs de drept civil. Partea generala. Conform Noului Cod civil - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu
3. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale
4. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor
5. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale
6. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

+cele 4 coduri

Organizarea si exercitarea profesiei de avocat
Legea nr. 51/1995,Statutul profesiei (republicate) si Codul deontologic al avocatilor din UE

Tematica este publicata pe site-ul UNBR inca din martie.
[ link extern ]
;)

Alte discuții în legătură

Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)