avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizaþia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizaþia pentru CCC?

Buna ziua.Ma numesc Bianca si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizaţia de post natal având in vedere ca lucrez cu contract de munca de la data de 05.04.2012. si voi naşte aproximativ pe data de 16.11.2012.Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 19 Mai 2012
Concediu prenatal (63 zile) si postnatal (63 zile)are natura unui concediu medical si veti beneficia de el la cerere.
Cred totusi ca va intereseaza indemnizatia si concediu pentru cresterea copilului pentru care trebuie sa aveti realizat anterior nasterii 12 luni de venituri impozabile. Daca pana in 05.04.2012 nu ati mai lucrat sau nu ati realizat venituri impozabile din salarii sau alte activitati nu veti beneficia de indemnizatie crestere copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ContSters42179, utilizator
Spuneti ce statut aveati in perioada 16.11.2011-05.04.2012, poate ati avut vreo perioada asimilata care va permite sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ramona_moraru ramona_moraru Buna seara. As dori sa stiu cand trebuie efectuata optiunea de a sta in concediu 1 an sau 2, in cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de 1 an ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil RAMY82 RAMY82 Buna seara, Sunt incadrata in munca de la 01 oct 2012,in 13 august am nascut un baietel,am fost in concediu pre si post natal din 01 aug-31 oct,contractul de ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)