avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului

Buna ziua!
Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se poate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 20 Mai 2012
Solicitati angajatorului sa nu va plateasca avansul lunii urmand ca la lichidare sa primiti intreaga suma. Sau renuntati la a ridica avansul (daca este pe stat de plata nu va prezentati, daca este pe card nu-l retrageti "presupunand" ca nu l-ati primit).
In general prevederile din CCM sunt valabile pentru toti salariatii. Puteti incerca o negociere cu angajatorul.
Art. 166 C.mun.
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
....

Intr-adevar, in practica, cel mai frecvent, plata salariului se efectuează chenzinal, adică de două ori pe lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale 1 luna munca miluma miluma Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si ... (vezi toată discuția)
Salariul sub forma de avans si lichidare onicris onicris Buna ziua! Daca salariul se plateste sub forma de avans si lichidare ( pe 15 ale lunii pentru luna anterioara) as vrea sa stiu daca legal este prevazut un ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract munca - plata salariului lidiao lidiao Vreau sa dau angajatiilor avans si lichidare, dar in contractele de munca initiale nu am specificat acest lucru salarrile luandu-se odata pe luna. Ulterior ... (vezi toată discuția)