avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale 1 luna munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale 1 luna munca

Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si lichidare , la datele respective, 10 si 25 ale lunii. E posibil asa ceva? Eu stiam ca daca pleci ti se face lichidarea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 10 Iulie 2014
Imi raspunde si mie cineva din site-ul acesta ? Repet, am fost angajata strict pt o luna , cat au fost patronii in concediu.
Nu stiu exact legea care spune asta, dar la terminarea contractului de munca stiu ca firma are 30 de zile ca sa va achite restantele salariale.
Art.166 alin.1 C.mun., salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Insa, cel mai frecvent, plata salariului se efectuează chenzinal, adică de două ori pe lună.

@ Skybax

Nu este nicio norma juridica care sa prevada ceea ce mentionati dvs.
Da e posibil. Eu m=am bazat pe ceea ce mi-au spus de la ITM
Ceea ce sustineti ca v-au spus cei de la ITM , nu are niciun suport legal.

Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de ... ale lunii urmatoare lunii in care s-a incetat raportul de munca.

Alte discuții în legătură

Plata salariului 23ti 23ti Buna ziua! Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se ... (vezi toată discuția)
Restantele dupa lichidare (demisie amiabila) Octavain_Stefan Octavain_Stefan Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au ... (vezi toată discuția)
Data acordarii salariului compensatoriu cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Am mari nelamuriri cu privire la urmatoarea situatie: in 5 sept. 2014 mi-a incetat contr. de munca prin concediere din motive ce nu tin de pers. ... (vezi toată discuția)