avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restantele dupa lichidare (demisie amiabila)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restantele dupa lichidare (demisie amiabila)

Buna ziua. Mi-am dat demisia pe cale amiabila, mi-am facut lichidarea toate bune si frumoase. Dar cand am intrebat de bani, au raspuns ca nu au bani ca au conturile blocate. Exista o lege in care angajatorul este obligat sa-mi plateasca toate restantele? Sau exista un termen limita pentru achitarea restantelor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 1 Octombrie 2012
Art.166 alin.1 C.mun. prevede ca, salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
In caz contrar, intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului (alin.4 art.166 C.mun.)

Pentru neplata salariului puteti depune o sesizare la ITM si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Ei spun ca o sa-mi dea banii cand or sa aibe bani sa incheie luna septembrie dar ei nici pe luna august nu mi-au dat banii. Chiar nu au bani, dar nu ma intereseaza. Am muncit la ei, camd mi-au spus sa-mi dau demisia trebuiau sa se gandeasca si la faptul cu plata. Deci sa fac o sesizare la ITM? Va multumesc mult pentru raspuns. Stima.
Depuneti o sesizare la ITM si promovati in acelasi timp si o actiune in instanta impotriva angajatorului.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatit de doua luni: salariu, asigurare etc. Ioana1313 Ioana1313 Buna ziua, angajatorul (SC xxx SRL) nu a platit de doua luni (de la angajare) nici salariul, nici contributiile la stat (asigurare medicala, de pensie, somaj ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca piatraneamt04 piatraneamt04 nu am primit salar pt.2 luni si nici contract de munca !!! ce se poate face ?? dupa ce patronul ma dat afara dupa 10 luni . am fost sunat seara ca a doua zi nu ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata mireloi mireloi Lucrez in turism, la o societate de 1 an zile, in timpul acesta nu am beneficiat de concediu de odihna, am lucrat ore suplimentare,nu mi`a fost respectat ... (vezi toată discuția)