avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplatit de doua luni: salariu, asigurare etc.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplatit de doua luni: salariu, asigurare etc.

Buna ziua,
angajatorul (SC xxx SRL) nu a platit de doua luni (de la angajare) nici salariul, nici contributiile la stat (asigurare medicala, de pensie, somaj etc.), si nici nu pare sa aiba in viitorul prea apropiat fonduri suficiente cat sa plateasca.
In situatia aceasta, ma vad obligata sa imi caut alt post.
Daca firma in continuare nu va avea fonduri, ce trebuie sa fac pentru a imi primi cel putin salariile restante? Pot ramane acasa, ca sa imi caut de lucru? Pot cere despagubiri (mi-am dat demisia in alta parte, pentru a lucra la ei)?
Pe de alta parte, firma poate intreprinde ceva impotriva mea, daca nu ma mai duc la lucru?

Multumesc pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:14, 19 Septembrie 2012
1. Pentru neplata salariilor puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariilor.

2. De asemenea, potrivit art.81 alin.8 C.mun., puteti demisiona fara preaviz in aceasta situatie - neplata salariilor si a contributiilor catre bugetul de stat.

3. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului, potrivit art.166 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Daca un angajat isi da demisia fara preaviz pe motiv ca nu si-a primit salariul in data de 15, asa cum apare in contract, reprezinta acesta un ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz laura-jurist laura-jurist Buna ziua In cazul in care un angajator acorda cu intarziere salariile, in mod repetat, poate acest fapt constitui motiv de demisie fara preaviz pentru ... (vezi toată discuția)