avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua.
Daca un angajat isi da demisia fara preaviz pe motiv ca nu si-a primit salariul in data de 15, asa cum apare in contract, reprezinta acesta un motiv suficient de desfacere a unui contract prin demisie fara preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cislariu_Gica , utilizator 13:55, 9 August 2013
Neplata salariului poate constitui motiv de demisie fara preaviz (art. 81 alin.8 Codul muncii - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca).
Art.40 (2) C.mun. - Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

In cazul de fata s-a platit salariul, doar ca nu s-a platit la data care apare pe contract.
Conform art.166 alin.4 C.mun., intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Este discutabil daca se poate da demisia fara preaviz sau nu in aceasta situatie. Atata timp cat legea nu prevede o anumita distinctie, in opinia mea, consider ca si in acest caz se poate demisiona fara preaviz.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)
Demisie zerognost zerognost [b]Daca angajatorul intarzie plata salariilor cu 2 zile lucratoare, poate demisiona angajatul in baza art.81(8) din Codul Muncii?[/b] [i]Art. 81 (8) ... (vezi toată discuția)