avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Daca angajatorul intarzie plata salariilor cu 2 zile lucratoare, poate demisiona angajatul in baza art.81(8) din Codul Muncii?

Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 28 Mai 2013
NU...
e foarte usor de a acuza...
ati incercat sa aflati de la angajator care a fost motivul intarzierii a platii salariilor? Intarzierea a putut interveni din diferite motive, inclusiv transferul bancar intarziat, daca presupunem ca banii au fost virati vineri si au intrat in contul salariatilor luni...
Dificultati financiare ale societatii fac ca o parte din angajati sa primeasca salariile mai tarziu decat e stabilit prin contract. In aceste conditii se poate depune demisia pe art. 81 alin.8?
Dupa parerea mea, intarzierea platii salariilor la termenele stipulate in CIM, poate constitui motiv temeinic pentru invocarea art. 81 alin.8 din Codul muncii, plata la timp si integrala a salariilor fiind una din obligatiile angajatorului.
Neplata salariilor la termen poate constitui motiv de a demisiona fara preaviz, conform art.81 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Daca un angajat isi da demisia fara preaviz pe motiv ca nu si-a primit salariul in data de 15, asa cum apare in contract, reprezinta acesta un ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)