avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua

In cazul in care un angajator acorda cu intarziere salariile, in mod repetat, poate acest fapt constitui motiv de demisie fara preaviz pentru salariat? Aceasta intrucat angajatorul nu se doreste incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor?
sau nu reprezinta un motiv temeinicsi legal tinand cont ca salariul se vireaza integral, insa fractionat si cu intarziere fata de data mentionata in CIM?

Multumesc
1. Plata cu intarziere a salariilor nu constituie motiv de a demisiona fara preaviz.

Potrivit art.166 alin. (4) C.mun. , intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

2. Angajatorul nu este obligat sa-si dea acordul cu privire la incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
va multumesc mult pentru rapsunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Daca un angajat isi da demisia fara preaviz pe motiv ca nu si-a primit salariul in data de 15, asa cum apare in contract, reprezinta acesta un ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz anamaria000 anamaria000 Buna ziua. Sunt angajata de aproximativ 3 ani la o firma si vreau sa demisionez. In codul muncii, Art.81 scrie asa: [quot](8) Salariatul poate demisiona ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)