avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul sub forma de avans si lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul sub forma de avans si lichidare

Buna ziua!

Daca salariul se plateste sub forma de avans si lichidare ( pe 15 ale lunii pentru luna anterioara) as vrea sa stiu daca legal este prevazut un procent anume din salariu care trebuie achitat la avans.Un minim. Daca da, poate imi puteti spune si baza legala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: onicris , utilizator 08:40, 23 Ianuarie 2009
Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
Cel mai frecvent, plata salariului se efectuează chenzinal, adică de două ori pe lună. Legea nu prevede vreun anumit cuantum care trebuie platit la avans sau la lichidare. Este lasata la aprecierea angajatorului aceasta impartire.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului 23ti 23ti Buna ziua! Daca in Contractul colectiv de munca este specificat ca plata salariilor se face chenzinal, cum a-si putea sa-l primesc o data pe luna, si daca se ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale 1 luna munca miluma miluma Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si ... (vezi toată discuția)
Care este reglementarea legala avans din salarii ionuca ionuca Buna ziua, Care este reglementare legala privind acordarea avansului din salariu. In Codul muncii nu am gasit raspunsul la aceste intrebari: Care este ... (vezi toată discuția)