avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinere din pensie fara justificare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinere din pensie fara justificare

buna ziua ,m-ar interesa urmatorul lucru:mama mea are pensie de urmas 299ron.in urma cu citiva ani i-am facut un dosar de suplimentar (a fost ceva lege atunci) si mai primea 110ron complectare la pensie pe talon separat.Acum a primit pensia si i-au fost retinuti 45 ron din cei 110 si nu stim de ce.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:10, 21 Mai 2012
Trebuie neaparat sa imi spuneti ce scrie pe talonul pe care mama dvs. primea cei 110 lei. Ma intereseaza si temeiul legal in baza caruia mama primea acesti bani. Eu pot doar sa presupun ca este vorba despre ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor acordat in baza Legii nr. 578/2004, insa trebuie sa stiu sigur ca sa va dau un raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pe talonul de pensie scrie retineri 45ron si legi speciale 110 .
marilow a scris:
in urma cu citiva ani i-am facut un dosar de suplimentar (a fost ceva lege atunci)

Nu am cum sa va dau un raspuns pentru ca stiu foarte multe legi speciale. Vedeti ce am citat mai sus? Trebuie neaparat sa aflati care este legea despre care discutam, pentru ca nu putem discuta despre "a fost ceva lege atunci". Cautati in casa decizia sau hotararea in baza careia mama a primit banii respectivi si reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre pensia de urmas laurahutanu laurahutanu Buna ziua, Va scriu pentru a lamuri doua neclaritati proprii legate de pensia de urmas, respectiv: 1. Mama a depus dosarul pentru pensia de urmas. ... (vezi toată discuția)
Bunica a avut doua pensii, de ce s-a pastrat in plata numai una? ContSters94625 ContSters94625 dragi prieteni, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste detalii.bunica mea a avut pana luna trecuta doua pensii: de urmas si pensie de lucru la colectivul de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de urmas mary8040 mary8040 Mama are pensie de urmas de pe urma tatalui decedat in urma cu 10 ani.Ea beneficiaza de aceasta pensie doar de 6 luni (are 50 de ani si nimeni nu i-a spus ca ... (vezi toată discuția)