avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul complet de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul complet de cotizare

Buna ziua,

Ma numesc Aurel si va rog sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare:
Stagiul complet de cotizare obligatoriu pentru barbati a fost de 33 ani la 1 Ianuarie 2011?

Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:47, 20 Mai 2012
Pentru un barbat nascut in ianuarie-martie 1947 varsta standard de pensionare este de 64 de ani, stagiul complet de cotizare este de 33 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.
Stiu ca la televizor auziti ca "la data de... stagiul complet de cotizare pentru barbati este de X ani", insa aceasta este o exprimare incorecta. Stagiul complet de cotizare este stabilit in functie de data nasterii, nu de o data calendaristica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legatura dintre varsta standard de pensionare si data nasterii tata90 tata90 La un moment dat varsta standard de pensionare este de 64 ani (Anexa 5 - barbati). Intrebarea este daca beneficiaza de acest lucru toate persoanele ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala in februarie 2011 andrasnak andrasnak In luna februarie 2011 varsta standard de pensionare pentru barbati este de 64 de ani ! Ce varsta poate sa aiba cel care doreste sa beneficieze de perioada ... (vezi toată discuția)
Vechime realizata in strainatate si in tara - pensie comunitara valica48 valica48 Buna ziua! Ma apropii (vertiginos) de varsta pensionarii. Am adunat 15 ani in Romania si 23 in Italia. In ce mod imi vor calcula pensia? La ce varsta pot iesi ... (vezi toată discuția)