avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale activitati care se desfasoara la beneficiar si/sau in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

activitati care se desfasoara la beneficiar si/sau in afara sediilor propii

Buna ziua!
Pentru activitati de inginerie si consultanta desfasurate la beneficiar si/sau in afara sediului firmei (SRL), cu ocazia unui control, sunt necesare autorizari de la DSP/DSV/etc?
Toate activitatile le desfasor in afara sediul social (declarat in apartamentul parintilor, pe baza unui contract de comodat din 2007). In acest caz, ce se poate intampla, cand se constata ca nu desfasor activitati la sediul social al firmei, chiar daca a fost declarat la ONRC?
O ultima intrebare: contractul de comodat (semnat in 2007) trebuie sa il inregistrez/declar la ''Finante''?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dorina Almajan , utilizator 18:36, 19 Mai 2012
Activitatile, pe care le desfasurati in afara sediului firmei, trebuie sa le aveti inscrise in Actul constitutiv si sa le autorizati la Registrul comertului de care apartineti.
In urma autorizarii, care se face prin depunerea unei cereri si a unei declaratii pe propria raspundere, veti primi un Certificat constatator din care rezulta ca aceste activitati le desfasurati la clienti.
Daca ati declarat initial ca aceste activitati le desfasurati la sediu, in baza aceleiasi cereri, declarati sediul social fara activitate si doar pentru activitati specifice de birou si unde primiti corespondenta.
Contractul de comodat nu se inregistreaza la finante.
Dar, fiind incheiat in 2007, ar fi bine sa verificati pentru ce perioada l-ati incheiat si daca nu cumva trebuie prelungit.
Va puteti trezi ca fiscul a declarat firma inactiva pentru ca are sediul expirat.
Verificati la Registrul comertului, daca nu aveti un document din care sa rezulte sigur data expirarii contractului de comodat.
Veti intocmi un act aditional la contractul de comodat, prin care prelungiti durata acestuia.
Nu trebuie intocmit la notar sau avocat. Este valabil sub semnatura privata.
Se depune la Registrul comertului, impreuna cu hotararea asociatilor, de prelungire a duratei contractului.
Doamna Cornelia, va multumesc pentru claritatea raspunsului acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit clădire sediu sc dar cu activitate în punct de lucru Monica Boeru Monica Boeru Bună ziua! În data de 06.07.2017 am înființat o firmă cu sediul la domiciliu pentru a mă înscrie în proiectul start up nation.Punctul de lucru este ... (vezi toată discuția)
Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)