avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema cu o firma de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema cu o firma de recuperari

Buna!
Din pacate am o problema cu firma de recupearare creanate ,
In urma unui credit la banca din 2003 am acumulat o datorie de aprox 700 RON plus un overdraft de aprox 8000lei. Acum 3 ani am platit si am inchis contul la banca suma de 8000lei care spuneau ei ca acopera datoria mea catre ei. Apoi am aflat si de cei 700lei care vedeau de la un credit pt electrocasnice pe care eu credeam ca il achitasem atunci cand am stins datoria si inchis contul. Am incetat sa platesc respectivul credit in 2004 sau 2005 dupa ce am schimbat banca la care aveam cardul de salarii.
De ceva vreme firma a inceput sa ma hartuiasca cu telefoane si hartii lipite pe usa ca trebuie sa platesc ~1600 lei reprezentand creditul respectiv+penalizari. Din nefericire nu m-am informat inainte si nu am stiut ca o datoria se prescrie dupa 3 ani si am acceptat sa semnez un angajament de plata cu firma. Acestia prin "bunavointa" lor au acceptat sa platesc in 4 rate cate 420 lei. Am platit deja prima rata, dar dupa ce am citit pe internet despre ei deja imi pare rau...
Daca nu platesc mai pot sa ma actioneze in instantanta? Ce metode mai au la dispozitie sa recupereze creanta?
Pe "Intelegerea de plata" am semnat pentru:
1. Creanta totala este certa, lichida si exicibila la data prezentului acord. Astfel debitorul renunta la orice contestatie asupra creantei, legitimitatea, validitatea si intiderea acesteia fiind definitiv stabilite.
2.Debitorul intelege si este de acord ca prezentul proces verbal atesta rezultatul concilierii directe intre parti si indeplinirea procedurii prealabile prevazuta de art 720 c.proc.civ
3.In cazul in care Debitorul nu plateste oricare din transe la termenele si in cuantumul stabilite conform prezentei intelegeri Creditorul este indreptatit sa solicite imediat achitarea intregii sume.
4.In caz de neexecutare a obligatiei de plata consemnata prin prezentul proces verbal, Debitorul isi manifesta acordul neechivoc fata de actualizarea penalizatilor si a celorlalalte obligatii pecuniare accesorii contractuale.
5.Partile convin ca eventualelel litigii priving plata creantelor datorate sa fie judecate de instantele judecatoreste competente din Bucuresti.

Mai pot face ceva? Ma pot actiona in judecata daca incetez sa platesc?

Va multumesc mult!
[editat numele societatilor implicate]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Daca ati semnat documentul,este dificil a dovedi necunoasterea consecintelor acordului initial
Mai au dreptul sa ma actioneze in instanta? Daca datoria s-a prescris dupa 3 ani, s-a reactivat dreptul de a ma in judecata prin semnarea documentului respectiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva Icebox86 Icebox86 am si eu o nelamuirie in legatura cu un overdraft contractat in 2006, in anul 2007 iulie schimbandu-mi locul de munca banca mi-a scos datoria in afara ... (vezi toată discuția)
Plata ratei la banca dupa decesul titularului alexandraz23 alexandraz23 Tatal meu a decedat acum aprox. 2 luni, el avand un credit de consum la banca contractat pe 5.06.2007, si achitat pana in luna octombrie 2011. La momentul ... (vezi toată discuția)
Lista neagra datornici banci julia61 julia61 buna ziua, daca am platit datoria restanta la un card de credit ,datorie preluata de o firma de recuperare in cat timp voi fi stearsa de pe lista neagra a ... (vezi toată discuția)