avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie extinctiva
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie extinctiva

am si eu o nelamuirie in legatura cu un overdraft contractat in 2006, in anul 2007 iulie schimbandu-mi locul de munca banca mi-a scos datoria in afara bilantului, de atunci am fost contactat telefonic si prin posta cam la 2-3 luni timp de un an , dupa care 2 ani de zile nu am mai primit nici o notificare din partea lor pana in 2010 cand creanta a fost preulata de catre o firma de recuperare. In momentul actual acestia pretind de la mine suma de 5.500 lei, suma acodata de catre banca era de 1.500 lei. Acest debit s-a prescris la 3 ani din 2007 sau se prescrie la 3 ani de cand a fost preluat de catre firma de recuperari. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Icebox86 , utilizator 20:30, 21 Octombrie 2011
Dvs cum plateati creditul in rate sau cum?Cand trebuia sa achitati ultima suma datorata din credit. Stiti trebuie vazut contractul ce scrie in el ,trebuie vazuta toata documentatia dvs.Trebuie sa va adresati unui avocat care sa consulte documentele in cauza.Da ,prescriptia potrivit decretului 167/1958 stabileste termenul de 3ani ptr creante ,dar problema este de la ce data curge termenul. acesta .Datele oferite de dvs sunt insuficiente.Luati act ca decretul susmentionat a fost abrogat odata cu intrarea in vigoare a noului cod civil.
dobanda se lua de pe card in fiecare luna, in iulie 2007 banca m-a anuntat ca suma datorata este tot overdraftul adica 1.500 RON si nu il pot plati esalonat, pentru ca mi s-a schimbat angajatorul si mi-au cerut rambursarea intregii sume

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia extensiva in materie succesorala Vali28 Vali28 Tatal meu a decedat in anul 2007 iar acum in 2017 am primit de la o firma de recuperari creante o notificare ca figureaza cu o restanta de plata in suma de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Notificarea bancii catre debitor intrerupe termenul de 3 ani de prescriptie extinctiva? ramses2 ramses2 Buna , Am inchieiat un contract de overdraft- descoperire de cont- cu Banca cand eram salariat.In anul 2010 in luna august am fost disponibilizat.Din luna ... (vezi toată discuția)