avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa, alte pauze
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa, alte pauze

Conform articolului 134 din codul muncii, punctul (1) salariatii au dreptul la pauza de masa si alte pauze.
Rog f. mult pe cineva in cunostinta de cauza sa ma ajute!
Intrebarea mea este urmatoare: Angajatorul este obligat sa introduca in regulamentul intern durata pauzei de masa si durata altor pauze. Alte pauze se pot lua din cate in cate ore? Pauza de masa trebuie sa fie curpinsa pe durata celor 8 ore de munca? Ex: 7:30 munca efectiva plus 30 min pauza sau 8 ore munca efectiva plus 30 min pauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 21 Mai 2012
Aceste prevederi legale ar trebui sa se regaseasca mai explicit in Reg.Intern al angajatorului la sectiunea ”reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru operator calculator Osanca Osanca Buna seara, lucrez ca operator calculator intr-o societate privata si as dori sa stiu daca sunt obligata sa lucrez 8:30 pe zi, cele 30 min. fiind considerate ... (vezi toată discuția)
Sunt reglementate în codul muncii privind pauzele pentru nevoi fiziologice? la o normă de 6 ore, în contract am prevăzute două pauze a câte 10 minute fiecare vasisimopasa vasisimopasa Buna ziua, doresc sa stiu daca sunt reglementate in codul muncii pauzele pt nevoi fiziologice si pauzele de relaxare al ochilor, spatelui, etc. pe timpul ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru zinca zinca Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra si sper sa ma ajutati. lucrez intr-un Car si postul meu este de casier incasator deci toata ziua mea de lucru ... (vezi toată discuția)