avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot fi disponibilizata in timpul concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot fi disponibilizata in timpul concediului pentru cresterea copilului?

buna ziua,sunt in concediu de crestere copil din oct 2010 si m-am incadrat pe vechea lege,as vrea sa stiu daca angajatorul ma poate disponibiliza in aceasta perioada ,si dupa cat timp ar avea voie sa o faca dupa ce revin la munca.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:30, 19 Mai 2012
Beneficiati de ccc cf.OUG148/2005.In perioada ccc nu va poate disponibiliza,dar dupa revenirea dvs. in activitate o poate face ,in OUG148/2005,neexistand reglementata nicio obligatie de a va mentine raportul de munca.
Doar pt. cei ce beneficiaza de ccc cf. OUG111/2010,exista reglementata obligatia de a mentine raporturile de munca dupa revenirea in activitate cel mult 6 luni dupa revenire.

Art25(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca optez pentru ccc de doi ani angajatorul are posibilitatea sa nu ma mai primeasca inapoi? alexia1 alexia1 Buna ziua! As vrea sa stiu daca, in situatia in care optez pentru concediu crestere copil pentru perioada de 2 ani, angajatorul are posibilitatea legala la ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
De ce sa aleg 1 an ccc si nu 2 ani? eteo eteo Este adevarat ca daca optez pentru ccc pana la implinirea varstei de 2 ani angajatorul nu este obligat sa imi pastreze postul? In cazul ccc pana la 1 an este ... (vezi toată discuția)