avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa - cum devin co-proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa - cum devin co-proprietar?

Buna,

Problema mea sta in felul urmator: am cumparat impreuna cu actualul meu sot un apartament inainte de casatorie, in 2009, prin programul Prima Casa. El este trecut ca proprietar in acte, iar eu sunt doar co-debitor. Imediat dupa cumparare am semnat un antecontract prin care el se obliga ca dupa 5 ani (cand se poate instraina bunul in mod legal) sa imi vanda jumatate din apartament, astfel incat sa devin co-proprietar.
Intrebarea mea este urmatoarea: in ce conditii pot eu sa devin co-proprietar al apartamentului avand in vedere ca imobilul este ipotecat in favoarea statului roman?
Ar trebui sa platesc jumatate din costul initial al apartamentului, iar banii respectivi sa ii incaseze banca, sau se poate autentifica pur si simplu un contract de vanzare-cumparare la notar, fara a achita nimic?
Sau oare pot prelua eu cealalta jumatate din credit?
Poate exista si alte variante.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Maria_Alexandra , utilizator 23:46, 19 Mai 2012
Nu ar fi mai simplu să incheiati o conventie matrimoniala prin care imobilul să devina bun comun?
Daca se poate asa ceva din punct de vedere legal, da! Care este procedura in acest caz avand in vedere conditiile date?
Mergeti la un notar si incheiati conventia matrimoniala. Costa aproximati 500 lei.

Mai multe informatii: [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devenire coproprietar Adionita Adionita Bună seara In urma cu 5 ani, prietena mea a contractat un credit prima casa pentru un apartament. A fost contractat doar de ea deoarece eu nu aveam job la ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in gasirea unui raspuns pentru urmatoarele 2 probleme: 1. Sotul meu are in proprietate un autoturism si doreste sa-mi ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare persi persi Buna ziua! Vrem sa cumparam un apartament cu avans de 27.000 eur si restul in rate lunare pe o perioada de 10 ani. pretul apartamentului este de 42.000 eur in ... (vezi toată discuția)