salutari tuturor din forum. doresc daca pot avea lamuriri in ce priveste o mostenire .situatia este urmatoarea 1] in primii ani ai lui 1990 moare mama tatalui meu/tatal meu se pune de acord cu fratii sai si ii trec casa lor parinteasca pe numele tatalui meu printr.un act de renuntare la casa in fata notarului [tatal meu ca intre frati a dat la acel timp , la care mai mult la care mai putin in total suma de 70 000 lei] acest act tatal meu nu-l duce in primarie IntrebarE nu era obligatia notarului a transmitere administratie primariei intrarea in posesul unei propietati de catre tatal meu? 2] la un an mai mult sau putin se fac TITLURILE DE PROPIETATE/ si primeste si tatal meu acest titlu in care vin mentionate casa cu curtea respectiva plus terenuruile agricole extravilane compuse din diverse parcele total 4 ha .dar vin mentionati ca mostenitori si fratii tatalui meu 3] trei ani in urma moare tatal meu se face dezbaterea succesorala la notar pentru cele de mai sus p,lus o alta casa la oras Intrebare ce trebuie sa facem noi mostenitorii tatalui meu in ce priveste casa de la tara ptr ca ptr noi actul notarial spune divers de actul de propietate in care sunt toti fiii bunicilor mei
Ar trebui sa fie valabil primul act incheiat la notar intre tatal dvs si fratii lui.
Dvs spuneti ca tatal dvs si fratii lui au facut un ACT DE RENUNTARE in fata notarului. Dvs daca mai aveti acel act pe care tatal dvs nu l-a dus la primarie este valabil,pastrati-l ptr dovezi.
Cel mai bine ar fi fost daca atunci in fata notarului,tatal dvs facea un act de vanzare-cumparare a terenului.
Singura solutie este sa mergeti la OJCP ( oficiul de cadastru si publicitate imobiliara ) iar acolo cu siguranta veti vedea cine este proprietar al tarenului mentionat mai sus,si daca cei de la OJCP spun ca sunt toti fratii,puteti sa-i aratati actul de intelegere intre tatal dvs si fratii lui.
multumesc de raspuns dar consider ca intrarea in posesul unei propietati chiar si printr -un act de renuntare la mostenire nu inseamna ca are ,,un puntaj mai mic ,, de cat un act de vinzare cumparare in ambele cazuri vine nominat propietarul nou INTREBARE daca fratii tatalui meu au renuntat la mostenirea casei in primul pas ,au renuntat si la terenurile agricole in al doilea pas cu actul de propietate eliberat de primarie?reamintesc ca tatal meu actul notarial in care fratii sai au renuntatin favoarea sa nu l-a dus la primarie dar in plus in actul notarial este scris ca toti fratii renunta la mostenire in favoarea tatalui meu deci nimic specificat multumesc anticipat de opiniinele si parerile dumneavoastra as prefera ca riferimente legi si cum ma pot orienta in aceasta ,,jungla legislativa,,
Succesiune
Marian_Marian10
Buna ziua
Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate.
Tatal meu ... (vezi toată discuția)