avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debitor - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Debitor - executare silita

Buna dimineata,

In esenta situatia se prezinta astfel: o persoana fizica incheie contract cu o firma de telefonie mobila, in 2007. Dupa doi ani ramane fara servicu. de atunci nu mai are nici o sursa de venit, fiind intretinuta contra servicii gospodaresti de catre o familie cu care nu are nici o legatura de rudenie. de asemenea, persoana respectiva nu are nici un fel de bunuri in proprietate (cu exceptia hainelor proprii). un alt aspect important il constituie faptul ca persoana fizica are in buletin o adresa la care nu a locuit niciodata (deci nici in prezent) fiind luata in spatiu de proprietar doar pentru a putea sa-si faca o carte de identitate.

Intre timp, firma de telefonie mobila a cedat creanta unei firme specializata in recuperari. Din cand in cand aceasta firma trimite cate o somatie, dar cum persoana vizata nu locuieste acolo si neavand, in continuare bani deloc, somatiile raman fara efect. De curand, firma de recuperari a trimis o noua somatie in care ameninta cu executarea, in prezenta reprezentantilor legali, nu inainte de a repune procesul pe rol.

Intrebare: daca la adresa respectiva nu se afla persoana vizata, se poate intra peste actualii locatari? Ce se paote face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:21, 20 Mai 2012
Nu e nimic de facut, proprietarii casei nu vor avea de suferit, nu intra nimeni peste ei in casa.
Pana la executarea silita mai e.. intai trebuie sa-l actioneze in judecata si abia apoi se poate vb de o executare silita prin care oricum, nu are ce sa-i ia
La randul dvs puteti notifica ( anunta ) respectiva firma ca pers. respectiva in prezent numai locuieste la adrs respectiva ( nu aveti obligatia sa le comunicati si noua adrs ), urmand ca dupa notificarea trimisa de dvs daca mai sunteti deranjata si desi le-ati comunicat acest lucru ii avertizati ca puteti sa le cereti daune in justitie sub acuzatie de hartuire si amenintare nefondata.

Se vor linisti imediat.

Cu stima.
stati putin ! ce hartuire ? oamenii vor sa isi recupereze banii ! de cand o somatie trimisa la adresa omului care iti datoreaza bani e hartuire ?
Va multumesc.
Din pctul meu de vedere ce am scris in randurile mai sus dovedeste buna credinta din partea d-nei, si anume ca si dansa la randul ei ii notifica si ii anunta ca respectiva pers numai locuieste la respectiva adrs (astfel noul creditor primeste o informatie corecta ) si cere sa numai fie deranjata (oricine in aceeasi situatie procedeaza la fel), doar in cazul in care de la notificarea d-nei pt respectiva societate comerciala daca in continuare mai primeste notificari de plata desi ea ia anuntat printr-o notificare scrisa acest lucru consider ca este dreptul ei sa-i avertizeze

Ramane ca fiecare sa aprecieze cum doreste pctul meu de vedere, am scris opinia mea tinand cont ca societatile comerciale (agentiile de colectare debite), deseori abuzeaza (desi este un drept al lor, uneori trec limita bunului simt), se poate vedea pe forum ca acest subiect este destul de controversat si un nume mare de utilizatori au trecut prin astfel de situatii .

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita dynatym dynatym Buna ziua! Scriu pe acest forum in speranta ca voi gasi o rezolvare a problemei mele juridice si voi incerca sa fiu cat mai concisa. In luna august ... (vezi toată discuția)
Hartuire banca GabrielNicolae GabrielNicolae Buna ziua, Am un card de credit/cumparaturi de la [], unde am o anumita rata lunara. Se intampla sa mai intarziu cu plata, din anumite motive, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Somatie firma recuperare creante Hect Hect Buna ziua! Astazi am primit la o scrisoare de la o firma de recuperare creante care spune ca o persoana cu numele M.S. are de achitat o datorie catre Telekom ... (vezi toată discuția)