Pe data de 15 a lunii acestea am primit un telefon de la seful meu care fiind suparat pe mine ca nu am venit sambata la servici mi-a zis sa imi caut de lucru in alta parte, si eu daca am vazut ca e suparat pe mine pentru un lucru care el il stia bine ca nu veneam sambata si duminica, am zis ca imi voi baga somaj si intre timp voi cauta alt loc sa ma angajez.
Am sunat la firma pe data de 18, sa imi pregateasca actele pentru somaj si dupa vreo 3-4 ore m-au sunat sa vin inapoi la servici.
Intrebarea mea este: Se poate sa nu fie platite darile la stat?
Mai vreau sa spun ca aprilie am avut probleme de sanatate si mi-a eloberat o adeverinta medicala cu ceva date trecute pe acolo si medicul de familie mi-a zis ca la dumneaiei sunt in regula.
Din punct de vedere al legislatiei nu exista concediere si reangajare verbala. Orice concediere se face in baza prevederilor Codului muncii, decizia de concediere trebuie sa aiba o anumita forma, trebuie motivata etc.
Angajatorul este obligat sa plateasca contributiile sociale pe care le datoreaza pentru angajatii sai, in caz ca nu o face risca sanctiuni foarte severe.
1. Dvs nu aveti cum sa va bagati somaj si nici angajatorul nu este obligat sa va inceteze c.i.m. cu un articol astfel incat sa beneficiati de somaj.
2. Este posibil sa angajatorul sa nu va achite contributiile la bugetul de stat .. nu ar fi primul si nici ultimul care procedeaza asa .. ar trebui sa verificat daca sunt platite ..