buna ziua!ma numesc claudia.tatal meu a decedat pe 12.05.2012 si am ramas 2 mostenitori,eu si fratele meu.tatal meu avea act de mostenitor pe casa dar fara cadastru.se poate deschide taxa de succesiune in instanta daca nu are cadastru pe casa?.taxa de succesiune e gratis in primele saptamani de la deces?. va multumesc anticipat!.
Se poate dezbate succesiunea si fara cadastru, insa pentru a vinde sau a dispune de acest bun trebuie cadastru si intabulare.
Platiti onorariu notarului , nu platiti impozit pana in doi ani de la deces in valoare de 1%.
Pentru a dezbate succesiunea nu aveti nevoie de cadastru, dar pentru iesirea din indiviziune da.
Dezbaterea succesorala nu este gratuita niciodata, nici la 1 zi dupa deces si nici peste 2 ani si 1 zi. Daca o dezbateti in termen de 2 ani nu veti mai plati un impozit de 1% catre stat dar veti plati onorariul notarului.
Pentru a micsora cat mai mult cheltuielile de dezbatere a succesiunii, vă recomand să dezbateti succesiunea in instanta apeland la mediere. Asa nu veti mai plati taxa de timbru de 3% iar cheltuielile totale ar ramane in jur de 6-700 lei.
Dezbatere mostenire
kiki_32
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)
Mostenirea
cristina_ilie
Mama mea a murit acum cateva luni si as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la cateva intrebari. Pentru a dezbate taxa de mostenire intre noi ... (vezi toată discuția)