avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

buna ziua!ma numesc claudia.tatal meu a decedat pe 12.05.2012 si am ramas 2 mostenitori,eu si fratele meu.tatal meu avea act de mostenitor pe casa dar fara cadastru.se poate deschide taxa de succesiune in instanta daca nu are cadastru pe casa?.taxa de succesiune e gratis in primele saptamani de la deces?. va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:24, 20 Mai 2012
Se poate dezbate succesiunea si fara cadastru, insa pentru a vinde sau a dispune de acest bun trebuie cadastru si intabulare.
Platiti onorariu notarului , nu platiti impozit pana in doi ani de la deces in valoare de 1%.
Condonleante pentru deces.

Pentru a dezbate succesiunea nu aveti nevoie de cadastru, dar pentru iesirea din indiviziune da.

Dezbaterea succesorala nu este gratuita niciodata, nici la 1 zi dupa deces si nici peste 2 ani si 1 zi. Daca o dezbateti in termen de 2 ani nu veti mai plati un impozit de 1% catre stat dar veti plati onorariul notarului.

Pentru a micsora cat mai mult cheltuielile de dezbatere a succesiunii, vă recomand să dezbateti succesiunea in instanta apeland la mediere. Asa nu veti mai plati taxa de timbru de 3% iar cheltuielile totale ar ramane in jur de 6-700 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire kiki_32 kiki_32 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune cu parinti necasatoriti robert paul robert paul Buna seara.Suntem 3 frati.Parintii nostri au cumparat un apartament prin 1979,(pe numele mamei mele-proprietar).Mama mea a murit acum 6 ani,dar n-am facut taxa ... (vezi toată discuția)
Mostenirea cristina_ilie cristina_ilie Mama mea a murit acum cateva luni si as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la cateva intrebari. Pentru a dezbate taxa de mostenire intre noi ... (vezi toată discuția)