avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum dau in judecata AJPS?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum dau in judecata AJPS?

In data de 17.05.2012 am primit in posta o decizie privind recuperarea unor sume necuvenite cu titlu de indemnizatie crestere copil.
Suma totala platita necuvenit cu acest titlu, pentru perioada 01.10.2011-31.10.2011 respectiv 746 lei.
Termenul de plata este 15 zile de la comunicarea deciziei, atfel devine titlu executoriu.
Tin sa precizez ca, decizia e din data de 13.04.2012 !!!
Decizia se poate contesta in 30 zile. (termen depasit desigur)

Momentan contul meu a fost executat fara alt drept de apel.
Cum se poate solutiona?

Urmarind extrasele de cont, in nici o luna nu am primit mai multi bani decat cei cuveniti.
Indemnizatia a intrat in drept din 09.05.2011 pana peste 2 ani

Plicul de la AJPS are stampile postale din data de 14.05.2012, 16.05.2012 !
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 25 Mai 2012
Decizia se poate contesta in termen de 30 zile de la data comunicarii-17.05.2012.Termenul nu este depasit,contestati aceasta decizie.
1. Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) se numeste acum Agejtia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. - In decizie trebuie sa scrie si baza legala a imputatiei.
- Banuiesc ca in timpul CCC ati obtinut venituri profesionale impozabie si, in acest caz, trebuia sa anuntati AJPIS sa va suspende indemnizatia pentru CCC pe eprioada obtinerii veniturilor respective.

3. - Daca scrie baza legala spuneti-ne-o si noua sa vedem daca este corect sau nu.
- Daca nu scrie baza legala cereti explicatii la AJPIS inainte de a apela la instanta de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In perioada 01.10.2011-31.10.2011 ati realizat venituri supuse impozitului pe venit?
Buna ziua
Am aceeasi problema, din pacate de cateva ori "mai mare"....Este vorba de intreaga suma pe care am primit-o timp de doi ani si se aduna o suma considerabila...
Veniturile inregistrate sunt aferente unei numiri intr-o comisie de cenzori...erau niste venituri suplimentare, pt care nu se plateau contributii sociale, iar mai multe persoane mi-au spus ca nu trebuie declarate .....inclusiv niste persoane care lucrau la AJPS pe vremea aia :((
Acum mi-a venit decizia (si mie mi-au trimis invitatie, nu am primit-o prin posta, iar cand le-a venit returul m-au sunat de la AJPIS), data confirmarii va fi data de azi.
Intrebarea mea este: am vreo sansa de reusita daca voi contesta decizia si daca vom ajunge in instanta??? pana la urma a fost vorba de o activitate de o zi pe luna, deci eu probabil ar fi trebuit de fiecare data sa anunt sa mi se suspende indemnizatia pentru o zi, apoi dupa ce se incheia cenzoratul, sa depun iar cerere?! mi se pare absurd!
si nu trebuia AJPIS sa faca toate verificarile de la inceput si sa-mi refuze dosarul? macar remediam situatia si nu pierdeam toata indemnizatia! nu se poate considera greseala lor? ar putea fi asta o baza de contestare a deciziei?? sau macar de a plati o suma mai mica?
ce mi se pare si mai absurd e ca nici nu sunt de acord cu o esalonare, iar suma fiind foarte mare, nici macar sa fac un credit nu am timp :(( Nu este acesta un abuz?
Oricum, cerintele lor sunt destul de mari, ar trebui ca inainte sa depui dosarul de indemnizatie sa cunosti o gramada de legi incalcite si norme metodologice, si cum nu toti suntem juristi ...:((
multumesc din suflet in avans pentru raspunsurile Dvs.
aef29:

1. - Venitul obtinut in calitate de cenzor este un venit profesional impozabil din acelea care se iau in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).
- Ca urmare, conform OUG 111/2010, daca in timpul CCC obtineti un astfel de venit trebuie sa suspendati indemnizatia pentru CCC.

2. - Din pacate necunoasterea legii nu este o circumstanta atenuanta pentru noi.
- AJPIS nu avea de unde sa stie ca dvs. veti dori sa obtineti venituri profesionale din activitatea de cenzor in timpul CCC ca sa va anunte ca nu aveti voie.

3. Pe decizia de la AJPIS scrie ca in cazul in care obtineti venituri impozabile trebuie sa anuntati AJPIS pentru suspendarea indemnizatiei pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Decizie de restituire a indemnizatiei pentru concediu crestere copil bucurel79 bucurel79 buna ziua ,am si eu o problema ,am fost in concediu crestere copil,am optat pentru un an ,am iceput serviciul dupa 6 luni mai exact in iunie 2013 data de 1, si ... (vezi toată discuția)
Angajata cu contract de munca inainte de indemnizatie de crestere copil si titular if in momentul platii indemnizatiei pentru crestere copil utilizator1111 utilizator1111 Buna ziua In primul rand doresc sa va intreb daca decizia pentru care fac referire a ajuns in cutia postala unde locuiesc pusa de postas care probabil a ... (vezi toată discuția)
Plata sume necuvenite DanielaVenera DanielaVenera Buna seara. Cei de la Ajps mi au trimis o scrisoare in care se specifica returnarea unor venituri necuvenite, iar luna aceasta mi a venit indemnizatia mai mica ... (vezi toată discuția)