avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum dau in judecata AJPS?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum dau in judecata AJPS?

In data de 17.05.2012 am primit in posta o decizie privind recuperarea unor sume necuvenite cu titlu de indemnizatie crestere copil.
Suma totala platita necuvenit cu acest titlu, pentru perioada 01.10.2011-31.10.2011 respectiv 746 lei.
Termenul de plata este 15 zile de la comunicarea deciziei, atfel devine titlu executoriu.
Tin sa precizez ca, decizia e din data de 13.04.2012 !!!
Decizia se poate contesta in 30 zile. (termen depasit desigur)

Momentan contul meu a fost executat fara alt drept de apel.
Cum se poate solutiona?

Urmarind extrasele de cont, in nici o luna nu am primit mai multi bani decat cei cuveniti.
Indemnizatia a intrat in drept din 09.05.2011 pana peste 2 ani

Plicul de la AJPS are stampile postale din data de 14.05.2012, 16.05.2012 !
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:52, 25 Mai 2012
Buna ziua
Am mai studiat si noi problema intre timp, stim in mare care sunt pasii de urmat, dar aveam mai multe nelamurir, legate de executarea silita, pt c am primit doua pareri contradictorii...
1 - se da drumul la executarea silita imediat dupa cele 15 zile, chiar daca intre timp depunem contestatie?
2 - daca se inainteaza dosarul la executare, care e cea mai buna cale de atac: cererea suspendarii (pt care am inteles ca se depune o cautiune de 5-10% din suma) sau tot o contestatie?? Se recupereaza acea cautiune la finalizarea dosarului (daca e favorabil, se primezte inapoi, sau daca pierdem, sa se scada din suma totala de plata..) sau nu, acei bani sunt pierduti??
3 - ce presupune executarea, in afara de poprirea conturilor? eu mai am o masina pe numele meu si sunt co-proprietar asupra casei, care este insa ipotecata la banca...nu vreau sa se ajunga si la sechestru, mai bine fac tot posibilul si platesc :( De aceea intrebam care e cea mai buna cale, contestarea sau cererea suspendarii, incat sa se opreasca executarea...

Stiu ca sunt multe intrebari, dar v-as multumi din toata inima pt raspunsuri (v-am spus ca am fost la specialisti si am discutat dosarul, dar aici, la partea de executare m-au cam bulversat)...
o zi buna
La aceste ultime intrebari o sa va raspunda un coleg, jurist de profesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de restituire a indemnizatiei pentru concediu crestere copil bucurel79 bucurel79 buna ziua ,am si eu o problema ,am fost in concediu crestere copil,am optat pentru un an ,am iceput serviciul dupa 6 luni mai exact in iunie 2013 data de 1, si ... (vezi toată discuția)
Angajata cu contract de munca inainte de indemnizatie de crestere copil si titular if in momentul platii indemnizatiei pentru crestere copil utilizator1111 utilizator1111 Buna ziua In primul rand doresc sa va intreb daca decizia pentru care fac referire a ajuns in cutia postala unde locuiesc pusa de postas care probabil a ... (vezi toată discuția)
Plata sume necuvenite DanielaVenera DanielaVenera Buna seara. Cei de la Ajps mi au trimis o scrisoare in care se specifica returnarea unor venituri necuvenite, iar luna aceasta mi a venit indemnizatia mai mica ... (vezi toată discuția)