Buna tuturor. In data de 17 05 2012 ora 21 am fost oprit de un echipaj de politie pe E 583 am primit amenda si mi s-a retinut talonul pentru anvelope uzate. Politaiul s-a prezentat fara sapca in cap, nu a vrut sa imi prezinte o legitimatie si nu a vrut sa treaca mentiunile mele in PV. Nu am semnat nimic, am primit toate actele inapoi si o dovada in loc de talon si am plecat.
Vreau sa contest amenda si sa imi recuperez talonul. Mentionez ca masina e inscrisa in bulgaria. Cum trebuie sa procedez si care sunt pasii de urmat?
Multumesc anticipat.
Art. 198 se aplica in ambele cazuri DACA nu este atacat procesul verbal . Art 200 si 201 se aplica iarasi in ambele cazuri DACA procesul verbal este atacat . Acesta este si rationamentul legiuitorului de a face posibila aplicarea art 32 din O.G.2 /2001.
Daca raportati aceste prevederi la prevederile art 32 din O.G 2/2001 ."Plingerea SUSPENDA executarea" ori in acest caz retinerea certificatului reprezinta EXECUTAREA masurii complementare ,o sa aveti raspunsul exact . Repet am avut o speta asemanatoare in care un IPJ din tara a refuzat sa restituie certificatul de inmatriculare in baza art 32 din O.G. 2 retinindu-l 7 luni. Instanta i-a obligat ,pe raspundere civila delictuala , la plata daunelor de aproximativ 34.000 ron. Daca doriti sa va convingeti dati-mi o adresa de maill prin mesaj privat si va trimit hotarirea scanata. Daca ti se retine certificatul afara il recuperezi din tara unde ti s-a ridicat procedind conform legii de acolo si daca legea permite asta . In Romania permite. Eu nu as risca sa-l astept acasa.
Va mai dau un pont ,din tara in care iti este retinut ,certificat ,permis ,etc. exista 99% sanse sa NU se mai intoarca pierzindu-se pe drum. Din pacate si experienta asta am avut-o cu permisul ,retinut in Bulgaria. Dar asta intr-o alta poveste.
Buna ziua din nou...
Maine am procesul, si am cateva nelamuriri...
1) Ce sanse sunt sa castig, dat fiind ca politistul nu ma lasat sa scriu obiectiunile, nu a trecut nici un martor, nu are nici o poza cu anvelopele mele si are si cateva greseli in pv? Mentionez ca toate aceste le-am scris in declaratie (voi reveni mai pe seara cu declaratia exacta).
2) Din partea politiei cine se va prezenta??
3)Daca voi castiga trebuie sa merg la politie sau imi va veni acasa talonul?
4) Daca trebuie sa il ridic de la sediu e o problema:Masina nu este pe numele meu.. Eu am cumparato de la roman (am facut contract de v-c): Romanul are procura de la bulgar. Din momentul cumpararii eu aveam termen de 30 de zile sa o trec pe numele meu. Talonul mi s-a ridicat la doua zile de la cumparare. Fara talon nu o pot inscrie nicaieri. Daca voi castiga procesul politia probabil va refuza sa imi elibereze talonul pe motiv ca nu sunt proprietar. Mentionez ca toate actele sunt la mine inclusiv procura si copie dupa buletinul romanului.
Romanul din procura a plecat din tara imediat dupa ce a vandut masina (a plecat la munca). AM vorbit cu el si nu se intoarce in urmatorii doi ani deci nu poate veni el sa ridice talonul.
Precizez ca dovada mi s-a prelungit fara probleme chiar daca nu eu eram proprietar in acte. Oare imi vor da si talonul in aceleasi conditii?
Mai pe scurt: Nu o pot inscrie pe numele meu fara talon. Politia nu cred ca va fi de acord sa imi dea talonul fara procura; dar bulgarul a zis ca nu imi face o noua procura fara toate actele masinii inclusiv talon. Ce pot face?
Nu stiu daca ati inteles ce am scris, insa imi este gandul doar la masina si la soarta ei.. Nu e o masina scumpa, dar pentru mine are o valoare spirituala imensa...
5) Ce acte trebuie sa iau cu mine la judecatorie?
Stiu ca unele intrebari pot fi stupide dar e prima data cand ajung aici si nu stiu ce trebuie sa fac.
Cu stima,
Andrei