avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor testamentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor testamentar

Buna ziua!
Am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 10 ani am devenit mostenitoare testamentara a unei case cu gradina (ptr casa am contract de vanzare-cumparare iar ptr restul lucrurilor testament).In perioada aceea testatorul mai avea 3 frati necasatoriti si care locuiau fiecare la casa lui mai putin unul care locuia in casa parinteasca.Mentionez ca nici unul din cei 4 frati nu a fost casatorit si nu a avut copii.
Pe parcursul anilor testatorul meu si 2 dintre frati au decedat.A mai ramas un frate in viata (68 ani) care in urma cu 6 luni m-a anuntat ca trebuie sa ma duc la notariat sa semnez niste hartii ca sa-si poata intabula casa,abia atunci am inteles ca el locuia in casa parinteasca .Am mers la notar,care bineinteles a reusit sa ma enerveze un pic,spunandu-mi ca am primit numeroase citatii si nu m-am prezentat,ca trebuia sa ma prezint la notariat imediat dupa moartea testatorului(chiar nu am stiut),ca mai apoi sa-i explic ca mi-am schimbat domiciliul si nu mai locuiesc la vechea adresa.D-l notar spunandu-mi ca ,,trebuie sa-l ajutam pe omul acesta ''mi-a pus sub nas niste hartii sa le semnez,dar cum nu-mi sta in fire sa semnez pana nu citesc am aflat cu uimire ca mi se cuvine si mie 1/4 din casa parinteasca.I-am spus ca nu le semnez pana nu discut cu persoana.
Am cerut sa-mi dea un teren din extravilan ,mi-a spus ca nu poate ptr ca l-a dat la altcineva,i-am cerut o suma de bani a zis ca nu vrea deoarece casa a construit-o el si nu pot avea nici o pretentie la ea.Eu recunosc ca a construit-o el,dar nu are acte ptr ea,si a facut-o pe locul celei vechi.Intrebarea mea este:
1) avea el dreptul sa de-a terenurile din extravilan fara acordul meu?
2) cum pot intra in posesia partii mele (casa parinteasca si gradina=0,32 ha,teren extravilan 2,8 ha din toate 1/4)?
3) mi se pot lua drepturile ptr ca nu m-am prezentat la notariat dupa moartea testatorului avand in vedere ca nu am stiut despre existenta casei parintesti?
Astept cu nerabdare raspunsul d-voastra.
Multumesc!
amergeti la un cabinet de avocat cu testamentul si prezentati actele pentgru o copnsultatie completa. Sunteti singurul mostenitor al defunctului trebuie sa deschideti succesiunea , sa intabulati dreptul in CF , nu mergeti fara avocat la notar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 as vrea sa stiu daca este valabil un testament scris si semnat de mana de mama mea. parinti au decedat.am fost doi frati,unul decedat,. cel decedat are trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu intabulare partiala gall.robi gall.robi Buna ziua, Am mostenit casa parinitiilor care este compusa din casa si curte de 700mp si gradina de 3000mp. Am facut intabularea cand mama era inca in ... (vezi toată discuția)
Testament anulat zara89 zara89 Buna ziua.Tatal meu(decedat)a primit de la parintii lui o casa.Fratele tatalui meu (decedat)neavand unde locui l-a lasat sa staie in aceasta casa.In 1988 acest ... (vezi toată discuția)