avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu intabulare partiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu intabulare partiala

Buna ziua,
Am mostenit casa parinitiilor care este compusa din casa si curte de 700mp si gradina de 3000mp.
Am facut intabularea cand mama era inca in viata.
S-au facut urmatoarele procedui:
1. Am primit semnatura de la toti fratii cum ca au renuntat la mostinirea din partea tatalui
2. Am certificatul de mostenitor
3. Am testamentul

Dupa 10 ani am descoperit ca defapt notarul a intabulat doar casa si curtea dar gradina a ramas inca pe mama.
Ce se poate face in conditiile acestea? Trebuie reluat procesul de la inceput si pentru intabularea gradinii?
In certificatul de mostenire apare doar casa si curtea, dar in testament scrie "las toata averea mobila si imobila ce se va gasi in patrimoniul meu la data incetarii mele din viata"

Va rog sa-mi dati un sfat legat de ce se poate face in cazul acesta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:08, 13 Octombrie 2022
Nici nu se putea intabula gradina.
Testamentul nu este act de proprietate, astfel ca trebuia dezbatuta succesiunea.
Dezbateti mostenirea dupa mama dvs.
Nu prea inteleg rostul testamentului din moment ce oricum o mosteneati.
Deci trebuie sa iau legatura iarasi cu toti fratii ca sa definitivam si partea cu gradina sau se poate si fara?
Unul dintre frati intre timp a decedat, aspectul acesta ar complica situatia?
Insasi existenta testamentului a complicat situatia. Daca testatorul are copii, chiar nu isi avea rostul.
Ar fi trebuit ca mama sa va dea ce avea de dat din timpul vietii, printr-un contract de vanzare sau donatie.
Da, trebuie sa contactati din nou fratii si sa dezbateti succesiunea dupa mama. Ei au renuntat la succesiunea tatalui, insa acum e o mostenire distincta.
Din partea fratelui decedat, trebuie sa vina copiii sai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa defunct Cristinaflorentinacojocaru Cristinaflorentinacojocaru buna ziua,am si eu o nelamurire legata de o succesiune deschisa de sora tatalui meu, mi-a solicitat sa trimit copie dupa actele aferente deschiderii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vlad Eugen Vlad Eugen Buna. Am si eu o intrebare Doresc sa fac succesiunea dupa bunica mea, de la care am testament unde sunt legatar universal. Este vorba despre o casa si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire diddu diddu buna ziua! ce trebuie sa fac pentru a trece terenul si casa pe numele meu? acestea sunt in proprietatea bunicilor decedati,iar tatal meu a decedat de ... (vezi toată discuția)