avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna. Am si eu o intrebare
Doresc sa fac succesiunea dupa bunica mea, de la care am testament unde sunt legatar universal. Este vorba despre o casa si o gradina. Problema este ca aceste proprietati sunt intabulate pe bunicul. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:36, 6 Mai 2019
Sa dezbateti succesiunea bunicului (inteleg ca a murit primul), moștenitori fiind bunica și copiii.
Apoi dezbateti succesiunea după cota bunicii, moștenitor fiind dvs in baza testamentului și copiii bunicilor, care in calitate de moștenitori rezervatari pot solicita reductiunea testamentului.
Problema este ca si bunica este decedata si are 2 copii unul dintre ei fiind tata cu care locuiesc in aceeasi casa (eu la etaj si el la parter) dar cu care nu ma inteleg bine de loc si vreau sa imi pun actele la punct si sa vad daca ma pot intabula macar pe jumatate de casa si curte deoarece imi este frica sa nu ma evacueze din casa. Multumesc
Nu puteti intabula fără acte de proprietate. In speță, fără să dezbateti succesiunea și să obțineți un certificat de moștenitor.
Va trebui să vă adresați instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea mamei vitrege florinahiba florinahiba Mama a murit in 1985 la varsta de 36 ani; am ramas 5 cpiii intre 16 si 7 ani. Mama impreuna cu tata au construit o casa cu doua nivele, parter si etaj 1, pe ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii? iuli113 iuli113 oficial si legal cand incepe deschiderea succesiunii?si in cat timp poate fi atacat un testament in care sotia ii lasa sotului toata proprietatea instituindu-l ... (vezi toată discuția)