avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional contract de inchiriere

Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani.
Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de acest lucru pentru a reduce perioada contractuala de la 3 ani la 1 an.
Vreau sa fac asta printr-un act aditional,am cazut amandoi de acord, se poate?

Clauza initiala : Prezentul contract se incheie pe o perioada de 3 ani, si intra in vigoare la data de 20.08.2008

Clauza din actul aditional: Perioda contractuala se modifica la 1 an, contractul de inchiriere urmand sa expire la data de 20.07.2009.

Este adevarat ca doar contractele de inchiriere inregistrate la finante se pot judeca? (acesta e inregistrat)

Va multumesc inca odata pentru ajutorul care l-am primit aici,si noptile linistite care au urmat.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2008
ContSters62729, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 01:43, 24 Decembrie 2008
Valabil este ultimul contract (cel care are data cea mai recenta) – ca varianta finala de intelegere intre parti.

Actul aditional la contr nr... din data... cuprinde:
Partile contractante: 1. Locator......; 2. Locatar.......,
"am incheiat prezentul act aditional prin care am convenit asupra urmatoarelor modificari aduse la contr nr... din data..., restul articolelor ramanand nemodificate si valabile, dupa cum urmeaza:” si scrieti modificarile pe care le-ati convenit.

Ceea ce am scris despre actul aditional nu e "litera de lege" - important este sa faceti referire la nr / data contractului si la partile contractante la care va referiti in actul aditional.
Multumesc mult,chiar acum imi beau cafeaua iar dupa trebuie sa plec cu actul aditional la semnat :)

Nici ca se putea mai bine,multumesc mult inca odata

Pentru a opera rezilierea de drept, pe contractul de inchiriere sau actul aditional trebuie mentionat " la cererea proprietarului contractul se considera reziliat de drept din vina chiriasului, fara nici o alta formalitate" in urmatoarele situatii:...." pentru ca, altminteri, s-ar putea sa fie probleme.
adica,nu e destul daca ambele parti au cazut de comun deacord sa reduca perioada contractuala la 1 an ?
Dumneavoastra ati facut ceea ce trebuia , atat timp ce acest fapt este vointa comuna a partilor contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract de inchiriere tanguera tanguera As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de inchiriere. E posibil sa nu fie inca nevoie dar vreau sa fiu pregatita. Situatia ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)