Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani.
Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de acest lucru pentru a reduce perioada contractuala de la 3 ani la 1 an.
Vreau sa fac asta printr-un act aditional,am cazut amandoi de acord, se poate?
Clauza initiala : Prezentul contract se incheie pe o perioada de 3 ani, si intra in vigoare la data de 20.08.2008
Clauza din actul aditional: Perioda contractuala se modifica la 1 an, contractul de inchiriere urmand sa expire la data de 20.07.2009.
Este adevarat ca doar contractele de inchiriere inregistrate la finante se pot judeca? (acesta e inregistrat)
Va multumesc inca odata pentru ajutorul care l-am primit aici,si noptile linistite care au urmat.
Valabil este ultimul contract (cel care are data cea mai recenta) – ca varianta finala de intelegere intre parti.
Actul aditional la contr nr... din data... cuprinde:
Partile contractante: 1. Locator......; 2. Locatar.......,
"am incheiat prezentul act aditional prin care am convenit asupra urmatoarelor modificari aduse la contr nr... din data..., restul articolelor ramanand nemodificate si valabile, dupa cum urmeaza:” si scrieti modificarile pe care le-ati convenit.
Ceea ce am scris despre actul aditional nu e "litera de lege" - important este sa faceti referire la nr / data contractului si la partile contractante la care va referiti in actul aditional.
Pentru a opera rezilierea de drept, pe contractul de inchiriere sau actul aditional trebuie mentionat " la cererea proprietarului contractul se considera reziliat de drept din vina chiriasului, fara nici o alta formalitate" in urmatoarele situatii:...." pentru ca, altminteri, s-ar putea sa fie probleme.