Eu nu intentionez si nici nu votez in anul electoral 2012, si s-ar putea ca aceasta decizie a mea, sa fie amendata din cauza unei legi noi aparute care urmeaza sa fie introdusa, intrebarea mea este, eu nu am bunuri de mare valoare pe numele meu, si nici nu sunt instarit, deci in consecinta nu o sa platesc nici o amenda pentru ca decid sa nu votez, la ce masuri ma pot astepta in cazul acesta, si la ce consecinte.
Aveti dreptul la vot, nu obligatia de a vota. Orice act normativ care ar face obligatoriu votul la alegerile locale/parlamentare/prezidentiale ar fi, in opinia mea, neconstitutional. Temerea dumneavoastra nu este intemeiata, votul nu este obligatoriu si nici nu va fi.
Ne puteti spune la ce lege faceti referire?
Cetatenii romani au dreptul de a vota, fara a avea si aceasta obligatie.
Ceea ce ati auzit este doar un zvon nefundamentat . Este prima data cand aud asa ceva.
Deci nu trebuie sa va prezentati la vot daca nu aveti aceasta dorinta si nimeni nu va poate sanctiona in niciun fel.
Va multumesc pentru raspunsul Dumneavoastra, si eu eram de acelasi parere, ca ar fii neconstitutional, abuziv, daca as fii obligat sa votez impotriva convingerilor mele.