avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Amenda pentru neprezentare la vot 2012
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Amenda pentru neprezentare la vot 2012

Buna

Eu nu intentionez si nici nu votez in anul electoral 2012, si s-ar putea ca aceasta decizie a mea, sa fie amendata din cauza unei legi noi aparute care urmeaza sa fie introdusa, intrebarea mea este, eu nu am bunuri de mare valoare pe numele meu, si nici nu sunt instarit, deci in consecinta nu o sa platesc nici o amenda pentru ca decid sa nu votez, la ce masuri ma pot astepta in cazul acesta, si la ce consecinte.

YM Id: somemale_77
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
magyarizoltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: magyarizoltan , utilizator 16:47, 21 Mai 2012
Aveti dreptul la vot, nu obligatia de a vota. Orice act normativ care ar face obligatoriu votul la alegerile locale/parlamentare/prezidentiale ar fi, in opinia mea, neconstitutional. Temerea dumneavoastra nu este intemeiata, votul nu este obligatoriu si nici nu va fi.
Ne puteti spune la ce lege faceti referire?
Cetatenii romani au dreptul de a vota, fara a avea si aceasta obligatie.
Ceea ce ati auzit este doar un zvon nefundamentat . Este prima data cand aud asa ceva.
Deci nu trebuie sa va prezentati la vot daca nu aveti aceasta dorinta si nimeni nu va poate sanctiona in niciun fel.
Nu este obligatoriu votul inca, a fost doar o intentie de modificare a legii.
Buna

Va multumesc pentru raspunsul Dumneavoastra, si eu eram de acelasi parere, ca ar fii neconstitutional, abuziv, daca as fii obligat sa votez impotriva convingerilor mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi electorale deþinuþi ldb ldb este normal ca la referendum un detinut sa participe la vot iar la alegerile parlamentare nu? (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat și dreptul de a vota vo87yh1c0 vo87yh1c0 Constituția României zice la art. 36 că: (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. (2) Nu ... (vezi toată discuția)
Transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota – ati sustine un proiect legislativ in acest sens? Ares-3 Ares-3 Sustin cu toata convingerea o initiativa legislativa care sa duca la transformarea dreptului de a vota in obligatia de a vota: ... (vezi toată discuția)