avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Am avut un apartament cu doua camere dinaintea casatoriei.Am actele si pot dovedi. In timpul casatoriei am vandut acel apartament cu doua camere si am cumparat unul cu trei camere.Acum am divortat si vreau sa deschid partaj la apartament. Ce sanse am? In tot acest timp am avut servici,am cumparat si o masina impreuna. Ce pot face?
S-ar putea incerca sa se dovedeasca ca plata apartamentului cu 3 camere s-a facut si cu banii obtinuti din vanzarea celui cu 2 camere, care era bun propriu. Astfel cota-parte care v-ar reveni in cazul partajului ar fi mai mare.
Multumesc pentru raspuns.
poate dura partajul mai mult de un an?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
gi-jane2, moderator
Dovediti ca ati achizitionat imobilul cu fonduri proprii (venituri proprii si vanzarea imobilului anterior) si veti primi tot imobilul.

Era bine daca ati fi trecut in contract o prevedere referitoare la provenienta banilor
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj.consecinte Cristianna Cristianna Buna ziua!O ruda apropiata are urmatoarea problema:a divortat acum 4 ani.Sotia lui a plecat din localitate, recasatorindu-se.Nu mai stie nimic de ea.Nu a avut ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns am vandut o casa ,dobandita inaintea casatoriei , si am cumparat un alt imobil. sotul meu doreste ... (vezi toată discuția)