buna ziua ,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns
am vandut o casa ,dobandita inaintea casatoriei , si am cumparat un alt imobil.
sotul meu doreste divortul, primeste cota parte din proprietatea dobandita din aceasta tranzactie ? el are o proprietate dinaintea casatoriei un apartament . in timpul casatoriei a rezultat un copil .
Daca reusiti sa faceti dovada succesiunii actelor, respectiv suma incasata din vanzarea imobilului dobandit inaintea casatoriei si faptul ca acea suma a fost folosita pentru achizitionarea celui de-al doilea imobil, fara contributia sotului, acest al doilea imobil va avea natura de bun propriu si nu va face obiectul partajului.
imobilul cumparat avand sursa financiara din bunuri avute in proprietate dinaintea casatoriei, sotul dvs , in caz de divort, nu va avea nici un drept asupra lui(acest bun nu face parte din comuniunea matrimoniala de bunuri)
Daca aveti cu ce sa dovediti ca banii cu care ati achizitionat imobilul nr. 2 (cel cumparat in timpul casatoriei) provin exclusiv din vanzarea imobilului pe care il aveati in proprietate inainte de casatorie, atunci acest imobil va va reveni exclusiv.