avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am fost citat la ICCJ intr-un recurs cu statul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am fost citat la ICCJ intr-un recurs cu statul

In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform celor legale. Am aflat de data procesului si de decizia luata de la un coleg. Ce mai pot face la ora actuala, fiindca avocatul mi-a spus ca nu mai avem ce sa facem.? Traim in Romania si asta ne umple tot timpul???
intradevar, nu are legatura citarea la fond cu cea pentru recurs.
Totusi, instantele din Romania au un principiu de la care nu se dezic, adica esti citat sau nu esti citat, in dosar vor exista mereu probe ca citarea s-a facut conform dispozitiilor legale.
Justitiabilii stiu despre ce este vorba, asa ca nu exista nici o cale de a "intoarce" aceasta hotarare data de instanta de recurs. Eventual o revizuire, cu respectarea cadrului legal.
ce spuneti apropo de probe...? in dosar trebuie sa existe citatia returnata cu stampila postei si completata cu numele celui care a primit-o si cu semnatura acestuia, sau cu 'afisat" etc.;
revizuirea nu merge, poate doar pt. alte motive dintre cele din codul pr.civ. pe la art.322, va incadrati acolo ? nu as crede; mergeti pe contestatie in anulare.
ar fi bine sa explicati exact ce anume s-a intamplat cu citatia, ati fost la arhiva ICCJ?
poate sa faca si revizuire pe art.322, pct.8, ca se incadreaza.
Zocor a scris:

poate sa faca si revizuire pe art.322, pct.8, ca se incadreaza.


Stimat forumist,

Situația descrisă nu se încadrează de nici un fel în situațiile enunțate de art. 322 pct 8 Cod procedură civilă.

Prevederile arătate de dvs, respectiv daca partea a fost impiedicata sa se infatiseze la judecata si sa instiinteze instanta despre aceasta, dintr-o imprejurare mai presus de vointa sa prevăd o citare legală și o imposibilitate neculpabilă de înfățișare și înștiințare.

Or, speța de față expunea probleme legate de necitarea legală.

Prin urmare, îl rog pe autorul topic-ului să vă ignore sfatul.

Cu stimă.
de acord cu @andrei... , pct.8 din art.322 revizuire presupune ceva de genul fortei majore, adica a fost primita citatia, dar un eveniment neprevazut si imposibil de surmontat a impiedicat partea atat sa se prezinte dar nu numai, ci si sa anunte instanta.
pentru cazul dvs. merge doar contestatie in anulare , asta doar daca au fost probleme cu citarea, poate reveniti cu detalii despre aceasta citare ca sa primiti si sfaturi utile;
si mai e ceva, daca cititi art.322 c.pr.civ. o sa vedeti ca pot fi revizuite hotaririle din recurs numai atunci cand in recurs a fost evocat fondul
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)