Sunt inundat destul de des de vecinii care locuiesc la etajul superior, ultima oara timp de 3 zile consecutiv. Problema este ca atunci cand am fost sa le atrag atentia au motivat ca problema e la vecinul lor de vis-a-vis, dar am descoperit ca nu este adevarat si de fapt ei au provocat inundatia, nu vecinul lor. Ma intereseaza cum se poate actiona legal impotriva acestor nesimtiti.
Intai trebuie identificata sursa exacta a inundatiei : o instalatie "parte comuna" sau una personala, iar acest lucru se face apeland la un instalator autorizat.
Daca instalatia este parte comuna - e vorba de coloana comuna de alimentare -, atunci reparatia ei va fi suportata din fondul de reparatii al asociatiei si tot asociatia trebuie sa suporte si daunele pricinuite la apt dvs,
iar daca instalatia este personala - aceasta este considerata de la iesirea din teava de alimentare comuna si cu tot ce se afla dincolo de ea spre apt respectiv -, atunci reparatia trebuie s-o suporte proprietarul respectiv si tot acesta trebuie sa-l actionati in instanta, daca nu e de acord sa va repare daunele produse.
Instalatia este personala asa cum a recunoscut o ruda a proprietarului cu ceva timp in urma. Va rog, in masura posibilitatilor, sa-mi comunicati si pasii de urmat in acest caz si cum se desfasoara procedurile pentru a-l actiona in instanta. Va multumesc.
Odata cu introducerea unei actiuni obisnuite de angajarea a raspunderii civile delictuale si de reparare a pagubelor suferite puteti depune si o cerere de ordonanta persedintiala prin care sa solicitati obligarea urgenta a proprietarului de a-si repara teava, altfel va treziti ca incontinuare aveti probleme.
Adica e vorba pe de o parte de repararea prejudiciului produs pana acum si pe de alta parte este foarte important sa isi repare, ca nu puteti face dosare in instanta la infinit.
Cel mai bine pt dvs ar fi sa va faceti agigurare la locuinta si atunci societatea de asigurare va tb sa isi recupereze banii de despagubire de la autorii prejudiciului.
Pentru indepartarea de astfel de situatii incheiati asigurarea facultativa a locuintei
In caz de necaz, asiguratorul va despagubeste pe dvs si se indreapta impotriva vinovatului