avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata pierderilor de caldura de catre proprietarii cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata pierderilor de caldura de catre proprietarii cu centrala proprie

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in legatura cu acest subiect.
Locuiesc intr-un bloc in care majoritatea proprietarilor sunt inca racordati la sistemul central de incalzire.
Problema mea cea mare e ca sunt obligat sa contribui cu niste sume enorme (in luniile de iarna de varf ~ 1 mil de lei vechi) desi am centrala proprie si toate coloanele de apa care trec prin apartamentul meu le am izolate inca din momentul in care am cumparat apartamentul, pe baza vechii legi care te obliga la asa ceva. Nu spun acum ca as refuza sa platesc acolo un 200 de mii pe luna pentru scara blocului, etc, asa cum am vazut si pe la alte asociatii de proprietari, dar in cazul meu simpt ca se intrece masura.

Intrebarea mea e cum as putea contesta o asemenea masura pentru ca eu consider ca acest calcul al pierderilor de caldura se face dupa ureche.
Pana in acest moment am refuzat sa platesc aceste pierderi de caldura si am continuat sa achit la asociatie celelalte cheltuieli lunare. Problema e ca desi am specificat de fiecare data acest lucru si adiministratorul imi spunea ca asa se intampla am ajuns ca constat ca defapt eu plateam penalizarile din urma, nicidecum cheltuielile la zi.
Sumar:
1) Pot cere asociatiei sa nu platesc pierderile de caldura care mi se par aberante si sa-mi platesc la zi celelalte cheltuieli?

2) Ce sorti de izbanda as avea daca as inainte un proces in instanta impotriva asociatiei? Sincer eu m-am plictisit ca luna de luna domnii de la asociatie puneau afise cum ca s-ar intrerupe furnizarea agentului termic incepand cu o anumita data din cauza urm proprietari printre care ma aflam si eu (bineinteles ca oprirea agentului termic nu au avut loc niciodata), iar vecinii mei ma tachinau luna de luna.

3) De fiecare data cand ma duc la asociatie cu acest subiect ei imi spun ca nu tin de ei, ca exista o anumita firma care se ocupa de asa ceva si sa depun cereri de nemultumire la ei. Am facut acest lucru, problema e ca nici pana in ziua de astazi n-am primit un raspuns concret, am primit doar niste raspunsuri evazive si acele rasp venite foarte aproape de termenul limita (2 luni) de la depunerea cererii. Cum pot sa-i fac sa-mi explice si mie cum ajung la aceste valori, sa stiu si eu care sunt procedurile de calcul prevazute de lege, etc?
Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: banat , utilizator 16:47, 21 Mai 2012
Trebuie sa solicitati modul de calcul si apoi sa verificati daca este corecta toata suma care vi se imputa.....si intr-adevar modul de calcul il veti afla de la firma care a contorizat caldura, dar si asociatiei pentru ca si ei primesc calculatia pe tot blocul si puteti vedea cum v-a calculat dvs......Abia dupa, in cazul unor greseli, puteti actiona.....
In mod normal pe chitantele pe care le-ati primit trebuia sa fie specificat pentru ce anume vi s-au dat chitantele : cote de intretinere, penalizari, fonduri, etc si ati fi putut vedea deja cum s-au alocat banii.....
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Daniel4x4, utilizator
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate apectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia

In temeiul disp art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007
aveti dreptul sa contestati lista de plata a intretinerii in 10 zile de la afisare.
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in 7 zile

1-Nu aveti temei legal pentru solicitarea ca dvs sa nu achitati pierderi de caldura
2-Actiunarea in instanta a asociatiei de proprietari pentru impunere la plata de cote parti pierderi cadura ,va beneficia de solutie defavorabila dvs,mai ales ca posibil sa fiti obligat si la plata de cheltuieli suplimentare
3-Neplata cotelor de intretinere conduce la acumularea de restante,la care asociatia este indreptatita sa aplice penalitati-legal prevazute
verificati daca asociatia a montat un repartitor la subsol,ce SET coloane au fiecare proprietar,situatia blindarii coloanelor termice,si PV care sa ateste executarea echilibrului hidraul dupa debransare.Dvs ati facu echilibrarea? Ati respectat conditiile de debransare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema condominiu apafaian apafaian Buna ziua. Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la ... (vezi toată discuția)
Cum pot reduce factura de caldura la bloc ??? Ask21 Ask21 Buna ziua Sunt sigura ca nu sunt prima si nici ultima persoana care va incerca sa caute un raspuns, cat si o rezolvare la aceasta imensa problema din zilele ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli cota parte indiviza bratubotan bratubotan La subsolul blocului a fost inlocuita coloana de apa calda. Pe scara sunt si apartamente care au centrala proprie de apartament. Cum se repartizeaza ... (vezi toată discuția)