avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clarificare mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clarificare mostenire teren

Buna ziua,

Am o intrebare legata de mostenirea unui teren. Avem un teren din care 25 ari a fost trecut de bunica pe mama acum 25 de ani. In 2002 bunica a murit fiind ultima din bunici ramasi in viata. Bunicul a murit cu mult timp inainte. Bunica a avut inainte sa moara trecuta pe ea 10 ari tot din terenul ala. Terenul are in realitate 54 de ari insa la primarie este trecut doar 35 de ari deoarece, cica mai demult la sat terenurile nu erau trecute exact cat aveau, erau trecute aproximativ. Asta inseama ca tot terenul era pe bunica inainte sa ii dea si la mama acum 25 de ani , partea de 25 de ari. Acesti 10 ari ramasi de la bunica a fost impartiti in doua: 5 ari a lua mama, 5 ari a luat matusamea, o sora de a lui mama. Idea ii urmatoarea: au existat 2 randuri de copii: 5 frati rezultati din relatia lui bunicu cu prima sotie si 2 surori (mama si matusamea) rezultate din relatia dintre bunica si bunicu.

Acum 8 ani 2 frati vitregi de a lui mama au intrat cu forta pe o parte din teren, avand relatii la politie, primarie si asa mai departe. Au spart gardurile existente, au facut ce au vrut ei. De 8 ani lucreaza terenul ala , la primarie neavand deloc pozitie.
La primarie la adresa aia ei nu au nici un teren pe ei. Mama a facut plangere la politie de atatea ori, insa ei o trimiteau sa mearga la tribunal iar cand trimitea plangerea prin posta cu aviz de primire o amenintau ca nici nu o mai citeaza sa mearga.

Intrebarea mea este: Daca ei nu au pozitie la primarie pe partea aia de teren pe care au intrat cu forta, ei nu figureaza nicaieri ca ar avea la adresa aia partea aia de teren luata cu forta, nu ar trebui ca organele abilitate (politie, primarie, dna) sa se autosesizeze daca facem plangere ?

Idea este de ce sa ma duc eu sa ii dau in judecata cand ei stau si lucreaza un teren de al nostru fara sa aiba dreptate ?

Daca ei nu au fost multumiti cum a impartit bunicu , ei ar trebui sa mearga sa ne dea in judecata ca le mai trebuie teren undeva daca nu le convine.

Numai bine la toata lumea!
Astept raspunsul vostru referitor la ce alternative am in situatia asta pentru a solutiona problema. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mrx , utilizator 17:52, 22 Mai 2012
In situatia expusa ,avand in vedere ca dvs sunteti persoana prejudiciata,datorita dezinteresului dvs in solutionare,rudele dvs fara drept legal au preluat parte din teren,astfel incat interesul apartine exclusiv dvs,care puteti solutiona numai prin actiuni concrete si sesizarea autoritatilor in drept
Aveti dreptul sa formulati actiune pentru evacuare,sau tulburare de posesie
DNA nu are competenta sa se implice in solutionarea de astfel de spete
Pentru solutionare.staruiti la politia locala sau la esalonale ierarhic superioare in implicarea concreta
Din cate am analizat situatia mea se incadreaza aici:

Art. 220

Tulburarea de posesie

Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 se săvârşeşte prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte de două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Inca o intrebare as avea: Eu daca depun plangere la politie ei ar fi obligati sa vina sa ii someze sa iasa de pe terenul ala ? Sau ei pot decide sa trimita cazul in instanta ?

Daca eu intru si imi iau terenul cu forta inapoi care ar fi consecintele ?

Fapta lor de intrare cu forta si amenintare nu se incadreaza si la VIOLAREA DE DOMICILIU (art. 192 C. pen.) ?
Altcineva care se stie in domeniu imi mai poate da cateva detalii , pareri ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire teren mrx mrx Buna ziua, Am o intrebare legata de mostenirea unui teren. Avem un teren din care 25 ari a fost trecut de bunica pe mama acum 25 de ani. In 2002 bunica a ... (vezi toată discuția)
Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)