Va rog frumos sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: am lucrat ca asistent social pana in septembrie 2011 la DGASPC Cluj, (Protectia Copilului), dupa care am demisionat. De cateva zile, am primit din partea lor o notificare, prin care mi se aduce la cunostinta faptul ca in urma examinarii unor "deficiente" in Raportul de audit...incheiat in urma actiunii auditului financiar asupra contului anual de executie bugetara pe 2010, la DGASPC, Camera de Conturi a jud. Cluj a constatat ca " au fost acordate personalului DGASPC compensatii ptr. sarbatori ...si drepturi de hrana...care exced cadrului legal reglementat privind salarizarea personalului din institutiile bugetare...De asemenea, ... s-au acordat necuvenit drepturi salariale ...care exced cadrului legal...ca urmare a stabilirii eronate a salariilor de baza prin includerea in salariile de baza a sporului de dispozitiv si stabilitate."
In baza acestor constatari, "in vederea punerii in executare a ...Deciziei Curtii de Conturi a Romaniei - Camera de Conturi Cluj nr. .../2011, in scopul evitarii unui litigiu...", sunt rugata sa "returnez la bugetul DGASPC suma de 5262 lei, incasata in cursul anului 2010".
In contextul celor prezentate mai sus, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, cum sa evit returnarea sumei, intrucat, in fapt NU EU AM GRESIT, CI PERSOANA CARE A CALCULAT SALARIUL MEU. Astept cu nerabdare raspunsul DVS si Va multumesc anticipat!!!
Chemati in garantie pe persoana care a decis acordarea acelor sume , care acum sunt constatare ca fiind acordate nelegal de catre Curtea de Conturi ...
Este adevarat ca nu ati gresit, dar ati incasat o plata/suma necuvenita.Daca se ajunge in instanta, probabil vor castiga.Aveti 2 variante: mergeti cu un contabil/avocat si vedeti daca calculul este corect si incercati sa platiti esalonat,sau asteptati procesul si
veti returna banii dupa ce se da o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Daca va dau in judecata pentru recuperarea banilor, atunci puteti chema in garantie persoana care a decis acordarea acelor sume .. dvs nu sunteti vinovat ca vi s-au acordat aceste sume care ulterior Curtea de conturi a decis restituirea lor ...