avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA - Acordul vecinilor asupra sediului social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA - Acordul vecinilor asupra sediului social

Buna ziua,

In situatia in care la sediul social declarat de persoana fizica autorizata nu se desfasoara activitatile declarate in obiectul de activitate, se mai cere acordul proprietarilor locuintelor invecinate pentru schimbarea destinatiei locuintei ?
Ma intereseaza practica curenta la Registrul Comertului din Bucuresti, atunci cand se depun documentele pentru autorizarea si inregistrarea unei persoane fizice autorizate.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:25, 16 Decembrie 2008

Nu se cere acordul propietarilor locuintelor invecinate!
Ai nevoie de un document care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional, precum contract de inchiriere, contract de comodat, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta etc. – copie legalizata;
Mie mi-au cerut pentru doua pfa-uri cu sediu social fara activitate, activitate desfasurata numai la terti. Cred ca depinde de cine ia dosarul...
Declaratia pe sediu trebuie depusa oricum, dar exista mai multe modele. Din cele 3, doua sunt pentru situatia in care sunt indeplinite conditiile de autorizare, una fiind cu activitate (inclusiv la terti) si una fiind fara activitate. Depunerea declaratiei fara activitate implica lipsa efectiva a activitatii economice, deci lipsa oricarui venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa anca_g anca_g Buna ziua! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate. Pot sa-mi infiintez PFA in orasul in care am domiciliul stabil ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. adella1604 adella1604 buna ziua, M a poate ajuta si pe mine cineva va rog vreau sa deschid o intreprindere individuala imi puteti spune de ce acte am nevoie si care sunt ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi infiintez o afacere de familie OPREANICOLAE OPREANICOLAE Doresc sa-mi infiintez o afacere familiala s-au sa-mi iau o autorizatie de persoana fizica autorizata in domeniul executarii de rulouri exterioare,usi de garaj ... (vezi toată discuția)