avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat, pedeapsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat, pedeapsa

Buna ziua, unuia din copii (baieti) aseara i-a fost suspendat permisul pe 3 luni ptr. alcoolemie de 0,65 la miein aier pur expirat, i-a fost recoltat probe de singe, va-s ruga ce pedeapsa i se v-a aplica,si care e procedura de obtinere inapoi a permisului. Va multumesc.

[Mesaj editat - Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine regulamentului de postare]
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
pai mi sa facut deja dosar penal ca mi-a inaintat dosarul pa procuror ca am avut 1.0 la alcool si mai mult de atat ce poate sa imi faca

la alcool la sange ma refer si dupa cum mi-a explicat majoritatea nu cred ca o sa ma achite ci o sa ma trimita in judecata si daca ajungi acolo indiferent cat ti-a iesit la alcool si chiar daca ai minim tot iti anuleaza permisul si iti da cu suspendare daca nu mai ai vreo una in coada ...
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mai rau decat sa aveti inca un dosar penal si in Italia cu toate urmarile prevazute de legea lor nu are ce sa vi se intample.
Este vb de art. 87 alin.1 din OUG 195/2002.in momentul de fata, trebuie sa stiti ca permisul de conducere este doar retinut (in vederea suspendarii). Va fi suspendat atunci cand parchetul va emite o ordonanta in acesta sens. In cazul in care va ajunge in instanta si veti fi condamnat, permisul de conducere se anuleaza (art. 114 din OUG 195/2002). oricum, alcoolemia la sange iese dublu. In functie de circumstantele producerii, unitatea de parchet va hotari daca i se aplica o amenda administrativa sau se intocmeste rechizitoriul pentru sesizarea instantei de judecata. Va recomanda sa nu conduceti in afara Romaniei, deoarece exista o Conventie semnata la Viena in 1968, prin care orice stat in U.E. informeaza ambasada statului care v-a eliberat permisul in situatia in care savarsiti vreo contravetie. Iar dvs. sau baiatul, avand p.c. retinut, va dati seama ca este o alta infractiune. Asa ca nu este recomandat sa faceti asta.
Buna,
Ieri prietenul meu a facut accident si a avut o alcoolemie de 0,78 in aerul expirat,l-au dus pt proba de sange si inca nu stim rezultatul,e la prima abatere si are carnetul de 9 luni.dupa cate am citit i se face dosar penal,dar ma gandesc, ca pt ca a produs si un accident se poate ajunge sa faca si inchisoare?!!astept raspunsul dumneavoatra.va multumesc
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
in functie de urmarile accidentului poate primi o pedeapsa cu suspendare si in mod sigur anularea permisului ptr o perioada de 1 an.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan alinutza9 alinutza9 alcoolemie mare la volan;ridicare carnet de conducere:care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ? lexoradeanu lexoradeanu [b]Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ?[/b] (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)